SORINA PINTEA se plânge Avocatul Poporului: “nu mi se respectă nici confidenţialitatea discuţiilor cu apărătorul”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Într-o sesizare trimisă Avocatului Poporului, apărătorii Sorinei Pintea sesizează că timp de 72 de ore cliental lor, aflată în arest preventiv, i s-a refuzat dreptul la mâncarea pentru boala pe care o are.

“Din data de 28.02.2020 și până la data de 4.03.2020, persoana a fost privată de dreptul la hrană, deoarece centrul de Reținere și Arest Preventiv București nu deține această posibilitate de a sigura un meniu pentru un pacient diagnosticat cu dermatomiozită. Această situație a determinat-o pe doamna Pintea să ajungă să mânânce în ziua de marți, 03.03.2020, din pâine și șințel aletarat /mucegăite (aceste produse alimentare fiind aduse de domnia sa încă din ziua de Vineri, 28.02.2020, probabil obținute în 27.02.2020),” scrie Avocatului Poporului Sorina Pintea, prin avocatul Viorel Mocanu.

A fost plasată în Centru de Reținere/Arest Preventiv încă din data de 28.02.2020.

Membrii familiei nu au putut să o viziteze decât în ziua de 4.03.2020, deci după cinci zile.

Totodată, Sorina Pintea se mai plânge în scrisoarea adresată doamnei renate Weber că în timpul desfășurării ședinței de judecată, judecătorul de drepturi și libertăți, domna Iorguță Georgiana, din cadrul Tribunalului București, în mod nepermis a încăclat normele legale și s-a pronunțat în presă cu privire la soluția adoptată. Astfel, la ora 19.22 soluția era în mass-media, iar doamna judecător a coborât în sala de judecată pentru a mima actul de pronunțare abia la orele 19.35/19.37 – dovadă în acest sens este procesul-verbal încheiat de către completul de judecată la solicitarea apărătorilor.

În acelaşi timp, ni se comunică faptul că în data de 1 martie 2020 a solicitat,

prin intermediul apărătorilor aleși, din cauza agravării stării de sănate, să fie transportată sub pază la Spitalul SF. Maria -București, spital din rețeaua națională, unde avea fişa medicală.

Medicul curant nu era în instituţie. Dosarul ei medical neputând fi deschis de către altcineva, ceilalţi medici nu au avut curajul să decidă internarea sa. Poliţiştii erau de faţă. Unul dintre medici le-a arătat problemele pe esofag.

În data de 3.03.2020 din cauza paresteziilor care agravau s-a luat decizia să fie văzută de un neurolog și un psihilog și/sau psihiatru motiv pentru care doamna Sorina Pintea a fost transportată sub pază la Policlina M.A.I. – Doctor Nicolae Kretzulescu. De această dată, fie lucrătorii de poliție, fie procurorul de caz au transmis presei de la nivel național date despre această procedură. Conform imaginilor apărute în spațiul public, date live de toate televizunile și redacțiile de știri, doamna Sorian Pintea a fost expusă cu cătușe la mâini pentru a se împământeni sentimentul de vinovăție și a fi dat exemplu că așa nu, chiar dacă ești într-o situație medicală extrem de gravă, se mai spune în textul scrisorii.

Citeşte şi: Instituţiile de forţă pun presiune pe avocaţii Sorinei Pintea

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sorina Pintea, pusă în libertate. E sub control judiciar
Victorie uriaşă a avocaţilor Sorinei Pintea, Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia depusă ...