De la 1 ianuarie 2020 / “Evenimentul zilei” nu va mai apărea la chioşcuri

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Proprietarul ziarului “Evenimentul zilei,” Dan Andronic, anunţă că de la 1 ianuarie 2019, nu va mai apărea ediţia tipărită. În ultima perioadă, Evz vindea 7.000-8.000 de exemplare. El acuză dublarea peste noapte a preţului hârtiei de ziar şi reducerea numărului de chioşcuri de desfacere.

„Azi am anunțat în redacție că de la 1 ianuarie nu mai scoatem EvZ – ediția de print. Mulți dintre dvs. nici nu știau că (mai) apărem și pe hârtie, ne citeau doar pe internet. Nu mai există nici o rațiunea economică, iar la cele sentimentale a trebuit să renunțăm.
Ca să înțelegeți, EvZ mai vindea vreo 6-7.000 de exemplare și era mai citit decât Adevărul, Jurnalul Național și România liberă la un loc. Numai că asta însemna foarte puțin, iar dublarea prețului la hârtie peste noapte și înjumătățirea numărului de chioșcuri ne-a arătat că nu mai există nici o șansă. Tot online-ul trebuia să muncescă ca să acopere „gaura” de la print.
Așa că ne vom concentra pe ceea ce avem: evz.ro, capital.ro, Revista Capital, Topurile Capital, Evenimentul Istoric, urmând să investim puternic în EvZ TV, cu Mirel Curea, manager de proiect și EvZ Premium, cu Simona Ionescu, redactor șef.
Structura redacțiilor nu se modifică, iar în companie vor rămâne toți ziariștii,” scrie Dan Andronic pe facebook.

Citeşte şi: Şoc în Casa Regală Britanică / Fiul Reginei Elisabeta a ll-a a renunţat la îndatoririle publice

Istoria „Bulinei roşii”

“Evenimentul zilei’’ a apărut prima oară în 1991. Directorul de atunci, Ion Cristoiu, a adus o echipă tânără. Se tipăreau şi două ediţii pe zi. Publicaţia vindea aproape un milion de exemplare.

După revoluţie, a fost o explozie de cunoaştere. De multe ori lumea stătea la coadă la ziare.

Din paginile cotidianului a apărut legenda găinii care naşte pui vii.

Prin anul 2000, publicaţia a fost preluată de Cornel Nistorescu. A devenit mai serioasă. Vindea 70.000 – 80.000 de exemplare. Pe timpul guvernului Năstase era cel mai important ziar de referinţă, setat împotriva guvernului. Proprietarul român a vândut o parte din acţiuni colosului german Bertelsmann, pentru ca după câţiva ani, trustul elveţian Ringier să prea acţionariatul majoritar. În perioada mandatului lui Traian Băsescu, Dan Andronic a preluat ziarul, împreună cu publicaţia “Capital” şi altele.

Dan Andronic a fost reporter încă de la apariţia ziarului.

După 28 de ani, “Bulina roşie” îşi închide printul. Rămâne doar online.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
BBC/ Cât câştigă VEDETELE şi după moarte?
Anual revista FORBES publică topul celor mai „bogaţi” morţi. De la decesul său din 2009, ...