Începe calvarul năşirii GUVERNULUI ORBAN !

Dragoș Nelersa ACTUALITATE POLITIC Principal

Astăzi, la ora 13, Biroul Politic Național al PNL se va reuni la Parlament, unde ar putea valida lista miniștrilor propuși în noul Executiv și programul de guvernare, spun sursele de presă.

PNL s-ar baza pe un număr de 221 de voturi pentru învestitea Guvernului în Parlament, au declarat surse din conducerea PNL, pentru MEDIAFAX. Pentru a fi validat Executivul, sunt necesare 233 de voturi în plenul reunit, ceea se înseamnă că liberalilor le lipsesc 12 voturi, fără PRO România.

Negocierile cu USR au fost uşoare, după zorzăitul cătuşelor prin faţa ochilor lui Dan Barna, se zice pe surse, chiar dacă 90% din cei din conducerea formaţiunii se opun votului de investire a guvernului Orban.

Practic, liberalilor le mai lipsesc minim 12 voturi pentru a-și trece Guvernul, a cărui listă va fi prezentată azi, urmând ca audierile în comisii să aibă loc săptămâna viitoare. Asta dacă se face cvorumul.

Totodată, potrivit surselor Newstandard, PNL ar fi semnat deja un acord de colaborare cu ALDE. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu VICTOR PONTA, liderul Pro România, care nu acordă niciun răspuns solicitărilor de colaborare parlamentară sau guvernamentală.

Citeşte şi: SONDAJE / PSD urcă la 32%. VIORICA DĂNCILĂ e pe locul 2, la mare distanţă de Dan Barna

Ludovic Orban ar oferi orice.

Problema cvorumului

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că Birourile permante reunite ale Parlamentului vor putea stabili, cel mai probabil luni, calendarul procedurii pentru învestirea noului Guvern, audierea miniștrilor putând să aibă loc miercurea și joia viitoare iar votul peste două săptămâni, conform Mediafax.

Vicepreşedintele PSD consideră că trebuie nişte audieri serioase în comisiile parlamentare ale candidaţilor pentru portofoliile noului guvern. El crede că un vot pentru investirea guvernului ar putea fi exprimat săptămâna cealaltă, potrivit unei declaraţii la Antena 3.

Vicepreședintele Camerei Deputaților consideră că „marea problemă” a actualei coaliții de partide care formează Guvernul este să-și asigure cvorumul.

„Pentru că primul lucru pe care trebuie să-l constate președintele de ședință este dacă sunt 233 de colegi senatori și deputați. În condițiile în care nu vor fi 233 colegi senatori și deputați prezenți se va amână, Birourile Permanente Reunite vor stabili o altă dată. Ca și concluzie, să nu conteze că PSD-ul le asigură cvorumul. Au dat jos un guvern care a adus plus valoare și creștere economică. Atunci cele șase formațiuni, plus neafiliați și așa mai departe, să fie în stare să își asigure cvorumul și să stabilească viitorul traseu”, a mai spus social-democratul Iordache.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Klaus Iohannis nu cunoaşte eticheta nobiliară. Umblă cu table pe la împăraţi
Pe vremea când era primar al Sibiului, Klaus Iohannis a fost decorat de Traian Băsescu, ...