Tinerii conservatori și social media, secretele lui Bibi

Valentin Borcea ACTUALITATE ANALIZE INTERNATIONAL

Benjamin Netanyahu a câştigat la cincilea mandat de premier al Israelului, deşi sorţii îi erau potrivnici. Susţinătorii şi adversarii deopotrivă au spus că a reuşit o adevărată vrajă. Partidul său, Likud, a reuşit să fie înaintea înaintea principalei formaţiuni de opoziţie, deşi în sondaje era exact invers.

Totuşi, Benjamin Netanyahu nu are puteri magice, dar are un secret. Tinerii israelieni sunt în proporţie mare conservatori, de dreapta şi votanţi ai Likud. Potrivit unui studiu din 2018, 64% dintre israelienii evrei între 18 şi 34 de ani se declară de dreapta. Acelaşi lucru spun doar 47 la sută dintre cei de peste 35 de ani.

La urne, 65% dintre israelienii evrei cu vârstă între 18 şi 24 de ani au fost de partea lui Benjamin Netanyahu. Doar 17% au fost cu liderul opoziţiei, generalul Benny Gantz. În grupul 25-34 de ani, 53% au fost pentru Netanyahu şi 33% pentru Gantz. „Tinerii văd succesele diplomatice a lui Netanyahu şi cred în el” a spus un purtător de cuvânt al Likud pentru Times of Israel.

Mai există o explicaţie. Tinerii de astăzi nu se născuseră când israelienii şi palestinienii negociau pacea în anii 1990. În schimb, ei au crescut în timpul celei de-a doua Intifade, când teroriştii palestinieni au ucis sute de israelieni. Au văzut cu ochii lor retragerea din Gaza din 2005 şi catastrofa provocatăa acolo de Hamas, aşa că nu vor să mai cedeze din teritoriu. Unii dintre tinerii israelieni abia şi-au încheiat stagiul militar obligatoriu iar experienţa din armată le-a întărit ideea că palestinienii nu-şi doresc pace.

Netanyahu mai are un avantaj. Ca şi tinerii, adoră social media. Premierul israelian postează pe Facebook şi pe Twitter mult mai des decât vorbeşte cu presa. Aşa, mesajul lui ajunge direct la susţinătorii săi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Custodele Coroanei, M.S. Margareta şi Principele Radu, invitaţi de oficialii francezi
Custodele Coroanei, M.S. Margareta, şi Principele Radu se vor afla, de luni până vineri, în ...