România cumpără super-avioane F 35? Vezi ce susține Pentagonul

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Statele Unite intenţionează să extindă vânzările de avioane de luptă F-35 produse de corporaţia Lockheed Martin către cinci noi state, inclusiv România, a declarat joi un oficial al Pentagonului, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Într-o declaraţie scrisă adresată Camerei Reprezentanţilor, vice-amiralul Mathias Winter, şeful biroului F-35 din cadrul Pentagonului, afirmă că printre „viitorii potenţiali clienţi în domeniul vânzărilor militare în străinătate se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia.” Este un moment în care aliaţii europeni îşi consolidează apărarea în faţa unei Rusii care se întăreşte militar, susține oficialul american, iar SUA vor răspunde tuturor solicitărilor oficiale de informaţii despre acest tip de aparat.

Cel mai performant avion de vânătoare din istorie

Avionul american multirol de ultimă generaţie F-35 este un aparat militar de asalt monoloc cu un singur motor, multirol, capabil să desfăşoare misiuni de apărare aeriană, bombardare strategică și luptă aeriană. Beneficiază de tehnologie avansată de tip „stealth”, care îl face aproape invizibil pentru sistemele anti-aeriene avansate de la sol.

SUA au lansat în 2018 un nou plan „Buy American” (Cumpăraţi produse americane), o strategie care relaxează restricţiile cu privire la vânzări şi încurajează în acelaşi timp o implicare sporită a oficialilor SUA în creşterea afacerilor în străinătate pentru industria americană de armament. Anul trecut Belgia a anunţat că a ales F-35 în defavoarea Eurofighter Typhoon pentru a-şi înnoi flota de avioane F-16, o afacere în valoare de 4 miliarde de euro (4.55 miliarde de dolari).

Loading...

One Comment

  1. La ce tehnica sa ajuns in prezent, aceste avioane au ajuns la nivelul arcului cu sageti descoperit tot pe teritoriul nostru cum si avioanul cu reactie de H Coanda, asta asa ca sa dam bani pe ceva americanilor, pe cand rusii au rachete cu viteza de 9 ori viteza sunetului…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dezvăluiri / Rareş BOGDAN şi-a luat o vilă la #lajumatate de la mafia retrocedărilor
Rareş BOGDAN şi-a achiziţionat anul trecut o vilă de 590 mp (subsol, plus un teren ...