GREVA PROCURORILOR / Ce ar păţi militarii dacă ar face grevă? „Ar fi executaţi” – susţine generalul Mircea CHELARU

Mihai Popescu ACTUALITATE Principal

O parte dintre procurorii obedienţi sistemului au declanşat greva, solicitând revendicările lor mai mult politice, decât de interese personale.  “Dacă militarii, cărora le este interzis să se manifeste nu doar să manifesteze, ca de altfel si magistraților, ar ieși la proteste pe treptele MApN ce s-ar întâmpla? Păi, ar veni imediat o haită de procurori să-i ancheteze și s-ar constitui tribunale excepționale sa-i execute! Dar situația este taman inversă. Ghicitoare: cine ar trebui să intervină pentru a restabili ordinea de drept? Constituțional, bineînțeles…Semnează, Soldatul de Veghe, Dr. Mircea CHELARU

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a transmis, într-un comunicat de presă, că procurorii și judecătorii au interzis prin lege să facă grevă. Iar suspendarea temporară a activității parchetelor și instanțelor se încadrează în definiția grevei. „Încălcarea acestor prevederi se pedepsește cu închisoare de la o luna la 1 an sau cu amendă”, a punctat deputatul PSD.

Loading...

2 Comments

  1. Dacă militarii ar decide să facă grevă, nea Mirciulică, s-ar schimba situaţia existentă în statul mafiot prezent, încă de a doua zi! Pentru că i-ar porni pe toţi diareea de frică. Asta, dacă nu ar exista trădători printre militarii de la nivelele superioare, aşa cum ne-am obişnuit.

  2. Este o chestie aici. Noi, militarii suntem si cam stupizi, si cam rigizi. De fapt, dreptul la greva este un drept fundamental, garantat prin Constitutie, atat magistratilor, cat si … militarilor. In cazul militarilor, acest drept este interzis de fapt militarilor printr-o lege interna (L. 80/1995) si care culmea ca dateaza dinainte de adoptarea actualei constitutii (2003). Numai ca nu a mai modificat nimeni legea interna. Dar militarii au dreptul constitutional la greva. Iar Constitutia este legea fundamentala a statului roman, si nu legea interna care dateaza din 1900 toamna. Ba mai mult! Militarii sunt obligati de Constitutie, ca in baza Art. 118 (1) sa garanteze democratia constitutionala – adica si dreptul la greva al militarilor, chiar si prin interventie armata. In astfel de situatii, armata fiind subordonata exclusiv vointei poporului, si nicidecum procurorilor, jandarmeriei, CCR, justitiei, nici unei alte institutii. Asa ca magistratii protesteaza exercitandu-si un drept, perfect constitutional. Si ei stiu bine asta!?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
New Europe: Șanse mici ca PE să o impună pe Koveși, Consiliul îl vrea pe francez
Laura Codruța Koveși a fost aleasă drept candidatul favorit al Comisiei LIBE din PE pentru ...