Cuba vrea să introducă în Constituție mariajele între persoanele de acelaşi sex

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Cuba, bastionul comunismului în America de Nord, vrea să introducă mariajele între persoanele de același sex chiar în Constituție. Schimbarea este susținută chiar de către președintele Miguel Diaz-Canel, succesorul fraților Fidel și Raul Castro. 

„Sunt de acord, cred că faptul de a recunoaşte mariajul între persoane, fără limitări, răspunde problemei de a elimina orice tip de discriminare în societate”, a afirmat liderul de la Havana, potrivit Agerpres.

Mariajele gay nu sunt singura schimbare pe care Cuba vrea să o aducă legii fundamentale. Parlamentul a votat inclusiv eliminarea cuvântului comunism de la capitolul politicilor de stat, care va fi înlocuit cu socialism. Și mai incredibili, noua Constituție va recunoaște dreptul la proprietate privată, un lucru de negândit la apogeul regimului Castro.

Totuși, în afară de legalizarea căsătoriile între persoane de același sex, nu se va schimba cu adevărat nimic altceva. În fruntea comisiei care se ocupă de revizuirea Constituției este chiar Raul Castro, aflat în continuarea singurul partid legal, Partidul Comunist Cubanez.

În actuala lege fundamentală din Cuba, căsătoria este definită drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, astfel încât orice schimbare în codul civil în legătură cu mariajele este imposibilă. Regimul de la Havana a fost adesea acuzat de faptul că discriminează minoritățile sexuale de pe insulă.

Deși Cuba este un stat comunist, Biserica Catolică a avut mereu un influență uriașă. 60% din populația insulei din Caraibe se declară de confesiune catolică. De asemenea, ultimii trei papi, Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea și Papa Francisc au mers la Havana și s-au întâlnit cu frații Castro.

Fidel Castro a fost crescut catolic și a fost educat într-o școală iezuită. Chiar și în ultimii ani de viață se declara creștin, dar și socialist. În schimb, noul președinte cubanez Miguel Diaz-Canel este născut după revoluția din 1959 și este crescut ca un adevărat comunist, fix în perioada când persecuțiile la adresa bisericii erau la maxi.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Tudorel Toader întăreşte lupta anticorupţie
Aproape 200 de magistraţi au protestat duminică pe treptele Curţii de Apel din Bucureşti. „Protestele ...