Transgaz ar putea primi fonduri europene pentru gazoductul către Republica Moldova

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Transgaz ar putea primi fonduri europene nerambursabile în valoare de 46 de milioane de euro pentru a creşte capacitatea conductei care va transporta gaze spre Republica Moldova, a declarat Ciprian Alic, directorul Departamentului de Fonduri Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul companiei, a notat Agerpres.

Proiectul Transgaz prevede 165 de kilometric de conducă și două stații de pompare și este în faza finală a evaluării. Oficialul companiei au spus că este optimist că demersal va avea success, deoarece semnalele primate până acum sunt positive.

Noul gazoduct va fi pe traseul Onești – Gherăești – Lețcani, unde se va uni cu conducta Iași – Ungheni existent. Când proiectul va fi gata, România va putea să exporte între 1,5 și 2,2 miliarde de metri cubi de gaz către Republica Moldova, adică mai mult decât consumul anual al basarabenilor.

Transgaz a cumpărat în primăvară compania moldovenească Vestmoldtransgaz, care ar urma să se ocupe de viitorul gazoduct Ungheni – Chișinău. Achiziția urmează să se finalizeze săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

Construcția gazoductului Ungheni – Chișinău urmează să înceapă în scurt timp, după mai multe amânări. Conducta care ar urma să ducă gaze naturale din România până în casele locuitorilor din al doilea cel mai mare oraș românesc, Chișinău, ar trebui să fie gata în zece luni, a scris newstandard.news. Din acest motiv, oficialii moldoveni spun “pas” prelungirii contractului cu Gazprom, care se termină în 2019.

Gazoductul va avea lungimea de 120 kilometri iar pentru construcția sa este alocat un buget de circa 113 milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă, 92 de milioane de euro, va fi acordată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană pentru Investiții (BEI) și Comisia Europeană (CE)

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea, singura soluție de moment pentru PSD
Indiferent de opiniile politice ale fiecăruia, de simpatii, de istoricul de vot, de atașamentele personale ...