Alegerile locale confirmă că PSD rămâne principala forță politică a țării: scor dublu la județe în fața PNL

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Rezultatele preliminare, conform datelor centralizate de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) la 10 iunie, arată clar că Partidul Social Democrat este formațiunea care a reunit cele mai multe opțiuni în rândul românilor. Pentru alegerile din 2024, PSD a adunat cu peste 700.000 mai multe voturi decât în 2020. Conform datelor oficiale ale Biroului Electoral Central (BEC), s-au prezentat la urne 50,2% dintre români, ceea ce înseamnă 9.043.191 de persoane din populația totală cu drept de vot.

Votul politic al românilor este fără echivoc: PSD câștigă cu 13 consilii județene peste partenerul de alianță, PNL

Social democrații i-au convins pe români ca sunt alegerea potrivită pentru următorii patru ani prin politicile implementate de PSD atât la nivel național, de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu, cât și la nivel local. Raportat la alegerile locale precedente, din 2020, rezultatele preliminare arată o creștere a numărului de poziții obținute la conducerea județelor sau la primăriile din orașe, comune și sate.

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile. Tot ce am obținut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar și munca fiecăruia dintre colegii noștri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de PSD la guvernare au fost apreciate de către români. PSD a obținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. Vom avea mai multe Consilii Județene, mai mulți primari în municipii reședință de județ, mai mulți primari în orașe, în comune și mai mulți consilieri județeni și locali”, a declarat, imediat după închiderea secțiilor de votare, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Județe importante câștigate de social-democrați de la PNL

Astfel, PSD a câștigat cele mai multe dintre consiliile județene din țară, potrivit rezultatelor preliminarii ale AEP. Social-democrații și-ar adjudeca 25 de consilii, cu 5 mai multe decât obținuse în 2020.

La precedentul scrutin local, PSD a câștigat 20 Consilii Județene pe care și le-a păstrat pe parcursul celor patru ani. Este vorba despre Argeș, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vâlcea. În 19 dintre acestea, social-democrații păstrează conducerea și după alegerile din 9 iunie, excepția fiind Botoșani, la o diferență de numai câteva sute de voturi.

În schimb, PSD a obținut șefia a șase noi Consilii Județene, între care și unele care reprezentau un important fief liberal. În Timiș noul președinte este Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, care l-a învins pe actualul șef al CJ, fostul liberal Alin Nica, iar în Caraș-Severin PSD a obținut un succes categoric prin Silviu Hurduzeu (PSD) în fața lui Romeo Dunca (PNL).

Un alt succes important pentru social-democrați este cel din județul Prahova. Virgil Nanu l-a învins pe Iulian Dumitrescu, cel supranumit ”Baronul Lamborghini”, cu aproape 10 procente, potrivit rezultatelor provizorii.

De asemenea, în Suceava, tânărul deputat Gheorghe Șoldan, de numai 33 de ani, l-a detronat pe veteranul liberal Gheorghe Flutur, care părăsește șefia CJ după trei mandate.

Mergând mai departe, în Maramureș Gabriel Zetea l-a învins pe liberalul Gabriel Bogdan Şteţco, și, cum social-democratul Doru Dăncuș va fi noul primar la Baia-Mare, pentru prima dată în istoria post-decembristă principalele funcții din județ sunt ale PSD.

În ceea privește posturile de consilieri județeni, candidații PSD au fost pe prima poziție, cu 33% dintre voturile exprimate la nivel național.

Succes zdrobitor al PSD și în ceea ce privește localitățile țării

Votul politic în favoarea PSD este confirmat și de rezultatele din orașe, comune și sate. Astfel, potrivit Biroului Electoral Central (BEC), luni seara, la ora 20, pentru consiliile locale s-au obţinut următoarele procente: PSD – 38,55%, PNL – 30,19%, AUR – 8,91%, UDMR – 6,38%, Alianţa Dreapta Unită – 2,77%. Participarea la vot a fost de 54,68%, urmând a fi ocupate 33.722 de mandate de consilieri locali. Voturile valabil exprimate pentru consilii locale au însumat 5.145.165.

De asemenea, potrivit BEC, rezultatele parţiale pentru primari arată astfel: PSD – 41,45%, PNL – 33,48%, AUR – 5,88%, UDMR – 5,47%, Alianţa Dreapta Unită – 2,62%. Vor fi distribuite 2.759 mandate de primari, după numărarea a 5.185.491 voturi.

Radu Paraschivescu nu iese din Magma corectitudinii politice

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alegeri Craiova / Lia Olguța Vasilescu și-a zdrobit adversarii
Lia Olguța Vasilescu a obținut al patrulea mandat de primar al Craiovei, cu un procent ...