Producătorii de automobile din China vor să cucerească Europa. Metode și tactici

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Dacă producătorii europeni de automobile au deschis după 1980 fabrici în China, beneficiind de forța de muncă ieftină și o piață în expansiune, astăzi, industriașii chinezi vor să cucerească bătrânului continent. Aplică o o serie de tactici pentru a pătrunde pe piață, de la sponsorizarea evenimentelor sportive, până la campanii de promovare agresive, pentru a crește gradul de conștientizare a mărcilor lor. Au dezvoltat rețele de dealeri și service-uri.

Vânzările europene ale producătorilor chinezi de automobile rămân însă mici, deoarece mărcile lor sunt puțin cunoscute consumatorilor – cu excepția MG, o fostă marcă britanică deținută de SAIC. Dar livrările cresc rapid. Prețurile sunt accesibile.

Purtătorul de cuvânt al BYD declară că fabrica a lansat șase modele electrice în Europa, conform Reuters.

Biden a suprataxat importurile de autovehicule chinezești

Industria auto chineză este formată dintr-o combinație de firme deținute de stat și private, având avantaje majore de cost față de concurenții străini. Guvernul alocă subvenții consistente.

În China, explozia mărcilor de vehicule electrice a declanșat un război al prețurilor, producătorii de automobile conduși de BYD vânzând o mulțime de vehicule electrice cu 10.000 – 30.000 de dolari.

Prețuri scăzute au alarmat producătorii de automobile din Statele Unite și Europa. În mai, președintele american Joe Biden a dublat de patru ori tarifele pentru vehiculele electrice chinezești. Uniunea Europeană investighează în prezent subvențiile Chinei și ar putea crește în curând tarifele la mașinile din îndepărtatul orient.

Industriașii chinezi se pregătesc să deschidă fabrici noi în Europa. Cea din Ungaria este în construcție.

Politologul Marius Ghincea: după alegeri, PNL și PSD vor adopta o linie mai naționalistă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Gabriela Firea: Construim un nou drum care leagă Sectorul 5 de restul Capitalei și modernizăm ieșirile din sudul orașului
Problema principală a Capitalei rămâne traficul sufocant, care aduce de la sine și un nivel ...