”Micul Paris” are șanse să renască! Gabriela Firea propune un plan în minimum 14 pași pentru renașterea culturii bucureștene

Andrei Marcu Diverse ACTUALITATE SOCIAL

Încă nu s-au stins definitiv ecourile intenției actualului primar general de a desființa mai multe instituții de cultură din București, ca măsură pentru o mai bună gestionare a fondurilor publice.

Inițiativa a generat revoltă. Atât în rândul bucureștenilor, consumatori de cultură, cât și al oamenilor de cultură, directorilor de teatre, care s-au adresat, pentru salvarea acestora, inclusiv Premierului Marcel Ciolacu, reclamând că aceasta încalcă un drept fundamental garantat de Constituție, răpindu-le oamenilor libertatea de a-si dezvolta spiritualitatea si de a accede la valorile culturii naționale și universale.

Perspectiva alegerilor locale a adus în atenția publică programele candidaților pentru Primăria Generală București.

Între ele, se distinge programul senatoarei Gabriela Firea, candidata PSD, care propune ”un proiect ambițios -construcția Arenei Polivalente – o sală multifuncțională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros,  cat si competiții sportive de talie europeană”.

Gabriela Firea se angajează să susțină financiar artiștii independenți, să construiască noi teatre, să susțină accesul gratuit al elevilor și studenților la muzee, proiecte care ” ot contribui, alături de multe alte programe și activități, la promovarea culturală și turistică a Bucureștiului.”

Programul de guvernare locală, publicat pe site-ul https://gabrielafirea.eu/, conține 14 proiecte care vor începe să fie implementate imediat după câștigarea alegerilor și care vor contribui la renașterea strălucirii culturale a Bucureștiului:

 • Construirea Sălii multifuncționale – Arena Polivalentă – Complex sportiv Lia Manoliu, spațiu cu o capacitate de 20.000 de locuri, pentru toate tipurile de evenimente
 • Reabilitarea, consolidarea și modernizarea sediilor teatrelor, instituțiilor de spectacol și a instituțiilor de cultură din București.
 • Modernizarea și asigurarea dotărilor pentru spectacolele Circului Metropolitan.
 • Realizarea de expertize pentru evaluarea riscului seismic pentru clădirile teatrelor și ale altor instituții de spectacol.
 • Construirea Teatrului Temporar, o construcţie uşoară cu circa 450 de locuri, care să permită relocarea spectacolelor pentru teatrele care vor intra în reabilitare, modernizare şi consolidare.
 • Înființarea unui nou teatru pentru copii și adolescenți.
 • Reabilitarea și modernizarea Grădinii de Vară Herăstrău a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, precum și a amfiteatrului în aer liber și a sediului Teatrului Masca.
 • Susținerea participării teatrelor și instituțiilor de spectacol la concursuri, evenimente sau campanii internaționale
 • Construirea Sălii de Concerte a Capitalei, un spațiu modern, cu dotările necesare pentru cea mai bună acustică
 • Realizarea de campanii de promovare internă și internațională a Bucureștiului ca destinație turistică culturală.
 • Conservarea și punerea în valoare a monumentelor istorice aflate în patrimoniul local.
 • Bugetarea participativă, respectiv implementarea unui concurs de proiecte care va putea fi accesat de cetățeni sau ONG-uri, în vederea realizării unor obiective ale comunității.
 • Implementarea unui program de susținere a teatrelor independente și a artiștilor autohtoni.
 • Constituirea unui Fond Cultural Municipal prin care să fie susținută activitatea pentru artiștii bucureșteni.
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Guvernul PSD dă o veste mare pentru milioane de români de la bloc: factura la curent nu va mai conta
PSD continuă să ia măsuri prin care crește nivelul de trai al românilor și lansează ...