Plata pensiilor înaintea Paștelui, o mutare de forță a PSD

Majlat Ovidiu ACTUALITATE OPINIE SOCIAL

Guvernul condus de Marcel Ciolacu vine în sprijinul pensionarilor. Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată joi, Executivul a decis ca pensiile aferente lunii mai 2024 să se plătească înaintea Sărbătorilor Pascale. Este vorba despre aproape cinci milioane de pensionari, iar jumătate dintre aceștia ar fi trebuit să primească banii pe card, după Sărbători, abia pe 12 mai.

„Adoptăm azi hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti. Este un gest firesc de respect faţă de seniorii României. Ştiu că va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, Poştă, bănci, dar cred că toţi cei implicaţi, care au un părinte, o bunică sau un unchi, îşi dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei mai mari sărbători creştineşti”, a declarat Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

Vestea este cu atât mai bună pentru seniorii României ținând cont de faptul că exista riscul ca aceștia să-și primească veniturile chiar și după mijlocul lunii. În mod normal, plata pensiilor prin Poşta Română se face de la data de 1 şi până pe 15 a fiecărei luni, însă în luna mai, date fiind zilele libere în sectorul public,  acest interval de timp putea fi depășit.

Hotărârea de Guvern de astăzi, luată la inițiativa PSD, reprezintă un efort financiar asumat de 9,33 miliarde de lei. Este o nouă măsură prin care social-democrații își țin promisiunea de a sprijini în permanență românii, și mai ales pe cei cu venituri mici sau care fac parte din categoriile vulnerabile.

Când intră banii?

Pentru ca bani să ajungă în timp util la beneficiari, Hotarârea de Guvern de ieri prevede că astăzi se vor debloca fondurile de la bugetul de stat și sumele vor fi transferate către Poșta Română și către toate casele județene de pensii publice.

Directorul general al CN Poşta Română, Valentin Ştefan, a declarat că dacă banii vor intra în conturi vineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livrate beneficiarilor mai repede. Chiar dacă sumele intră luni, toate pensiile pot fi duse până de sărbători, a dat el asigurări. Potrivit directorului general al Poştei Române, aproximativ 14.000 de angajaţi sunt implicaţi în distribuirea de pensii, din care 10.000 sunt poştaşi. El a precizat că pentru a distribui pensiile, dacă este nevoie, aceștia vor lucra și în zilele care sunt libere pentru angajații de la stat, urmând să primească o zi liberă ulterior.

Marcel Ciolacu: POLI suntem (și) NOI!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Vitamina D creează un microbiom în lupta împotriva cancerului
Înainte de a apărea citostaticele, medicii foloseau Vitamina D pentru stimularea imunității organismului uman în ...