În ce condiții s-ar putea rupe coaliția PSD-PNL în București?

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Nervii sunt întinși la maxim în coaliția PNL-PSD. Premierul Marcel Ciolacu e plecat în țările arabe. Luni ar avea loc ultima rundă de negocieri. Mai rămâne Cătălin Cârstoiu sau merge fiecare separat? În cazul ruperii coaliției, semnalul către filialele din țară ar fi dezastruos. În cazul în care rămâne Cârstoiu, candidat comun, social-democrații nu se vor angaja să muncească alături de el, considerându-l un implant impus.

Dacă PSD l-ar susține pe Cristian Popescu Piedone pentru funcția de primar al Capitalei, liberalii se opun categoric politicii de tip: „lăutari, parizer și covrigi,” Unele voci din PNL susțin varianta reîntoarcerii la Nicușor Dan, alții ar merge până la capăt cu Cătălin Cârstoiu, candidat independent, pe placul “Dealului,” cum se mai spune. Nici Sebastian Burduja nu respinge categoric nominalizarea sa, în cazul în care se rupe coaliția în București.

Ca soluție de avarie, au fost consultați primarii de sectoare ai PNL și PSD. Aceștia nu vor să intre-n lupta pentru Primăria mare. Gabriela Firea e trecută deja pe lista de europarlamentare.

Cătălin Cârstoiu a prezentat un program de administrare a metropolei, dar lobby-ul lui Piedone e mare în rândul liderilor PSD.

Ciudat e că UM-urile de presă: Hotnews, G4media, Digi.tv s-au prăvălit peste medicul Cârstoiu și nu se ocupă de Piedone, clasat mult mai bine decât Nicușor Dan. Se întâmplă vreo răscoală în paradisul din pădure sau finanțările din străinătate curg râuri?

Cifrele din sondaje nu-l avantajează pe medicul Cârstoiu

Cifrele din sondaje nu-l avantajează pe medicul Cârstoiu, dar nici coaliția n-a mișcat un deget de ajutor, din punct de vedere structural și financiar. Dacă PSD va decide franc că îl va susține pe Piedone, liberalii vor rupe alianța, ceea ce l-ar enerva pe președinte.

PNL a mai trecut printr-o situație de criză și în 2016, când a avut patru candidați succesivi. Primul nominalizat a fost Cristi Bușoi – garantat de președinte. Apoi a fost retras. A apărut Ludovic Orban în  peisaj. Anticorupția l-a scos din cursă. A venit soluția Marian Munteanu, care a demisionat în urma acuzațiilor de colaborare cu Securitatea. În final, a fost desemnat Cătălin Predoiu, care n-a reușit să scoată decât 16 % din voturi, clasându-se pe locul trei,  după Gabriela Firea (42,1%) și Nicușor Dan (29,8%).

Soluția oportunistă (dar plăcută ambasadei) este candidatura lui Cârstoiu, susținută cu frânele trase, cu un garantat loc trei. Sunt puține șanse să se rupă coaliția, având în vedere axul de stabilitate, în care Ciucă și Ciolacu s-au angajat. Un scor nefavorabil în București e preferabil unei rupturi, susțin o serie de analiști de casă ai puterii.

Liberalii exclud susținerea lui Piedone pentru Primăria Capitalei: prea mulți lăutari, parizer și covrigi

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă: să apărăm câmpul de luptă digital!
Prezent la Summitul digitalizării, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus că acum, mai mult ca ...