Politica PSD de investiții publice masive, cheia creșterii economice și în 2024

AdminRO ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate la 15 aprilie, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).Rezultatele confirmă astfel efectul pozitiv al investițiilor masive promovate de Guvernul PSD în economia românească.

Anul trecut, valoarea investițiilor publice a fost la un nivel-record de 101 miliarde de lei, adică peste 20 de miliarde de euro. Pentru 2024, valoarea prognozată a acestora este de peste 120 de miliarde de lei, adică echivalentul a 7,2% din PIB.

S&P reconfirmă ratingul bun al României și perspectiva stabilă

Agenția de rating S&P a reconfirmat, la 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută, precum și perspectiva stabilă.

Decizia reconfirmării ratingului suveran și a menținerii perspectivei stabile este susținută, în opinia agenției, de stocul moderat de datorie externă și guvernamentală și de perspectivele solide de creștere ale țării noastre în următorii doi ani.

Agenția S&P a scos în evidență atât reziliența de care a dat dovadă piața muncii din țara noastră, cât și faptul că șomajul rămâne aproape de minimele istorice înregistrate.

România, pe locul 5 în UE în privința creșterii producției industriale

Datele publicate de INS arată că în România, în februarie 2024, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă, atât ca serie brută (+10,8%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%).

Potrivit Eurostat, producţia industrială a crescut cu 0,8% în zona euro şi cu 0,7% în UE, în luna februarie comparativ cu luna ianuarie. Statele membre cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale au fost: Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%), Letonia (2,9%) şi România (cu un avans de 2,7%).

Datele confirmă astfel că programele de ajutor de stat pe zona industriei prelucrătoare și în cea a materialelor de construcții, lansate de Guvernul Ciolacu în toamna lui 2023, încep să funcționeze.

Prin politicile PSD, România înregistrează o creştere economică sănătoasă, susținută de investiţii şi nu de consum. Crescând cu 33% anul acesta, valoarea investiţiilor publice a depăşit în 2023 suma deficitului public. Acest lucru s-a concretiza și în crearea a peste 75.000 de noi locuri de muncă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Candidatul AUR, Aurelian Popa, lansează turneul național “Stop Agenda 2030”
Activistul civic Aurelian Popa, candidat pe poziția 12-a pe lista Alianței AUR la Parlamentul European, ...