VIDEO. Iranul a lansat atacul asupra Israelului / Biden s-a întors la Casa Albă. Iron Dome este activat

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Iranul a lansat un val de drone și de rachete împotriva Israelului, răzbunându-se pentru atacul ucigaș, de zilele trecute, asupra Ambasadei iraniene din Siria, soldat cu moartea a șapte ofițeri iranieni, inclusiv trei comandanți de rang înalt. Corpul Gărzii Revoluționare, cu sediul la Teheran, a jurat răzbunare. Atacul a fost lansat sâmbătă seara asupra mai multor regiuni ale Israelului. De asemernea, Hezbollah a ridicat avioane fără pilot din regiunea de sud a Libanului. Sistemul de apărare al Israelului, Iron Dome, a fost activat. Cel american de interceptare a dronelor și rachetelor, aflat în Orientul Mijlociu, e pus în alertă.  Pe cerul Ierusalimului s-au auzit duminică dimineața mai multe explozii în aer. Sistemul de apărare Iron Dome a interceptat și distrus mai multe drone.

Iranul a mai lansat, de asemenea, rachete împotriva Israelului, potrivit presei israeliene și iraniene.

Ca ripostă, zeci de avioane de luptă sunt acum în aer într-o „misiune de apărare a spațiului aerian israelian,” potrivit unui oficial militar de la Tel Aviv, care a declarat că forțele israeliene urmăresc să intercepteze dronele iraniene, înainte ca acestea să ajungă pe cerul israelian.

Echipa CNN din Ierusalim a relatat că a auzit explozii și sirenele pornind.

„Acest atac se va desfășura probabil în câteva ore,” a declarat Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului Național de Securitate. Președintele SUA, Joe Biden, s-a întors din Delaware la Casa Albă. După discuțiile cu aparatul său de consilieri de securitate, a declarat: “sprijinul nostru pentru securitatea Israelului rămâne ferm. Statele Unite vor fi alături de poporul Israel și vor sprijini apărarea sa împotriva acestor amenințări din partea Iranului.”

Riposta iraniană s-a produs ca o răzbunare pentru atacul israelian asupra Ambasadei Iranului de la Damasc, soldat cu șapte morți din rândul ofițerilor armatei, dintre care trei cu grad înalt.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Familia lui Ilie Șerbănescu transmite un mesaj prietenilor, studenților, colegilor de breaslă: „Dumnezeu să-l aibă în grija lui pe neprețuitul om, Ilie!””
Mesajul familiei lui Ilie Șerbănescu către toți care au avut un gând pios la marea ...