Rareș Bogdan: Cu Gabriela Firea candidat, pierdem mult electorat la Nicușor Dan. Cu un candidat PNL, votanții PSD merg spre Piedone

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan face o analiză a datelor din ultimele sondaje pe Capitală. Și el confirmă ascensiunea fulminantă a lui Cristian Popescu Piedone. Mai susține că actuala coaliție nu a hotărât să meargă împreună, ci vor avea candidați diferiți. Astfel, în cursa pentru scaunul de primar general al Capitalei, i-am putea avea pe Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone și Sebastian Burduja.

El apreciază că bazinele electorale sunt bine conturate în Bucureșți. PNL ar avea în jur de 23-24 %, PSD – 30 % și USR-ul din jurul lui Nicușor Dan -28-29 %. De asemenea, recunoaște că Popescu Piedone, actualul primar al sectorului 5, s-ar poziționa la 30 %.

Rareș Bogdan consideră că Piedone a apărut ca un meteorit.

Rareș Bogdan susține că liberalii n-ar prea vota cu Gabriela Firea

”Interesant este că în cazul unei candidaturi a doamnei Firea, de exemplu, electoratul liberal s-ar muta, într-o proporţie destul de mare, spre Nicuşor Dan. 5 – 6 votanţi din 10 se duc spre Nicuşor Dan, iar doamna Firea-candidat ar lua de la bazinul PNL destul de puţin. Și chestiunea se întâmplă interesant şi în cazul în care este un candidat PNL. Bazinul PSD, care este mai mare în Bucureşti cu 5 – 6 procente decât al PNL, nu este atât de disciplinat pe cât cred colegii din PSD. E un electorat care se mută într-o proporţie destul de mare către Popescu Piedone, adică 5 din 10 votanţi se duc rapid spre Popescu Piedone, doar 4 vin spre candidatul PNL şi unul se duce spre Nicuşor Dan,” a explicat europarlamentarul.

Rareş Bogdan a menţionat că deocamdată, nu au văzut transferurile de votanţi din bazinele sectoarelor din Bucureşti, unde există patru primari foarte bine conturaţi, cu încredere de peste 50%.

”Vorbim de Băluţă, Negoiţă şi Ciucu şi Cristian Popescu Piedone. În măsura în care cele 4 sectoare, candidaţii din cele 4 sectoare, ar muta şi ar reuşi să convingă votanţii de sector să îndrepte votul spre un candidat comun, lucrurile s-ar stabiliza şi ar fi extrem de interesante,” a completat el.

Rareș Bogdan s-a referit şi la lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare: ”Lista comună de europarlamentare are, pe trei sondaje, scoruri extrem de bune. În focus grupuri, lumea ne spune: mergeţi uniţi să apăraţi cauza României, nu mai staţi în genunchi la Bruxelles!”

Coaliția PNL-PSD a găsit la Comisia Europeană femeia care trebuie să deschidă lista la europarlamentare

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
După ce a eșuat în lumea conservatoare, Ben-Oni Ardelean se întoarce în PNL
După ce a rătăcit prin lumea suveraniștilor cu “Mișcarea Speranței,” un proiect politic susținut de ...