Prețul aurului a doborât recordul mondial

Marius Ghilezan ACTUALITATE ANALIZE INTERNATIONAL

Prețul unciei de aur a atins ieri un record mondial: 2185,5 dolari, după ce cu o zi înainte era de 2.160 USD. Este o creștere de aproape 10 % față de prețul de la începutul lunii februarie, când cotația era de 2004,30 USD.

Vineri seara, s-a atins uluitorul pisc din mai multe motive. În primul rând datorită publicării în SUA a unui raport privind creșterea șomajului, în al doilea rând, anunțurile liderilor FED că se vor reduce ratele dobânzilor, începând cu luna iunie și nu în ultimul rând al scăderii dolarului pe piețele internaționale.

Analiștii financiari vorbesc despre turbulențele de pe piețele de capital: creșterea neașteptată a prețului unciei, a Bitcoin-ului și a predictorului S&P 500, cauzate de slăbirea dolarului și a temerilor legate de conflictele din Ucraina și Fâșia Gaza.

Investiție pe termen lung

Se estimează că, în condițiile scăderii ratei dobânzii de către FED și a ieftinirii obligațiunilor americane, la sfârșitul anului prețul unciei să atingă recordul de 2300 de dolari! Iar, în anul 2050, la 6.000.

Investiția pe aur e profitabilă doar pe termen lung. Folosirea tehnicii de levier (cu bani puțini, profituri mari) nu este recomandată. Fluctuațiile sunt foarte mari. Doar în luna februarie uncia s-a apreciat cu zece procente, dar se poate stabiliza la un preț inferior.

În imagine: graficul NASDAQ pe luna ianuarie 2024

România câștigă procesul Roșia Montană

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„Donald Trump a fost un președinte al păcii” – a declarat Viktor Orbán după întâlnirea celor doi de la Mar-a-Lago
Premierul Ungariei, Viktor Orbán, l-a vizitat ieri pe Domald Trump, la reședința sa din Mar-a-Lago, ...