„Grațierea pedofilului” / Viktor Orbán execută doi dintr-un foc: președintele și fostul ministru al justiției

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Pentru ca FIDESZ, partidul său, să nu fie afectat de scandalul grațierii pedofilului maghiar, Viktor Orbán sacrifică două femei. Pe președintele Ungariei, Katalin Novák și fostul ministru al justiției Judit Varga, responsabilă de contrasemnarea deciziei de eliberare a pușcăriașului.

Liderul maghiar a luat măsuri rapide pentru a contra-ataca un scandal intern, dar nemilioasele decizii împotriva a doi oameni loiali ridică semne de întrebare și în rândul susținătorilor săi, comentează Politico.

Cel mai puternic lider al Ungariei, Viktor Orbán, a sacrificat nu unul, ci doi.

Cel puțin 1.000 de protestatari s-au adunat vineri în fața reședinței oficiale a președintelui Katalin Novák, cerându-i demisia. De fapt, ea nu a fost acasă, fiind într-o vizită în Qatar, pentru a participa la Campionatele Mondiale Acvatice.

Un consilier politic din cadrul guvernului, păstrându-și anonimatul, a declarat că decizia „este o sinucidere politică.”

Katalin Novák era lupul cel bun în relațiile cu Bruxelles-ul și alte organisme în care premierul maghiar era nefrecventabil.

Președintele Ungariei are doar funcții decorative, fără mari puteri de decizie.

Graba lui Orbán

Cealaltă persoană afectată de tulburări este Judit Varga, parlamentar maghiar, fost ministru al justiției, care ar fi urmat să deschidă lista Fidesz la alegerile pentru Parlamentul European, din iunie.

Pe vremea când era ministrul justiției, Varga a contrasemnat ordinul de grațiere emis de Novák.

Simțind pericolul aprinderii incendiului, Orbán a propus, vineri, un amendament constituțional pentru a exclude pedofilii de la viitoarele grațieri prezidențiale.

Sutele de maghiari furioși au mărșăluit peste podul cu lanțuri spre Castel, reședința președintelui. Au aruncat în clădire jucării cu ursuleți, simbol al iubirii pentru copiii abuzați.

Orbán i-a cerut urgent demisia. Novák și-a întrerupt vizita în Qatar și a zburat înapoi în capitala Ungariei, demisionând a doua zi alături de Varga.

Katalin Novák – o persoană foarte muncitoare

Premierul maghiar a cunoscut-o în 2014 pe Katalin Novák, fiind impresionat de CV-ul ei. A studiat în America și în Vestul european. Știe patru limbi de circulație internațională. La început a fost consilier al ministerului de externe. La nici 40 de ani, a ajuns ministrul familiei, într-un minister gigant. A condus campanie de sensibilizare a populației legată de imigrație.

Propunerea nominalizării sale de către Orban a surprins chiar și opoziția. A fost votată cu 2/3 din Parlament. Cum am mai spus, funcția de președinte în Ungaria este decorativă.

 

Cine este Jordan Bardella, noul rising star al politicii franceze?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trupa de mercenari a lui Horațiu Potra din Congo și compania Wagner
Doi mercenari români au fost uciși și patru răniți, în timpul atacurilor  dintre rebelii M23 ...