Germania este “un stat eșuat,” afirmă șeful Asociației pentru industriile digitale

Marius Ghilezan INTERNATIONAL OPINIE POLITIC Principal

Pe măsură ce personalul feroviar, șoferii de camioane, fermierii și alții amenință cu grevă, Germania intră în recesiune, anunță specialiștii. Producția industrială a Germaniei se va reduce cu 0,5%, susține o analiză The Guardian. Concurența tot mai mare a Chinei la mașini, energia scumpă (statul federal refuză energia nucleară), îmbătrânirea populației, fiind principalele motive ale stagnării. Șeful Asociației pentru industriile digitale din Germania, Bitkom, a numit Germania „un  stat eșuat,” în ceea ce privește serviciile guvernamentale digitale. Autorizațiile de construire, licențele de funcționare și înregistrările companiilor durează mult mai mult decât media UE.

O birocrație tipicară, inutil de precaută, o administrație lentă, extrem de legalistă ar fi principalele vinovate de scăderea productivității.

La mai bine de jumătate din mandatul de patru ani al lui Olaf Scholz, 82% dintre alegătorii germani sunt puțin mulțumiți sau deloc mulțumiți de performanța coaliției semafor, formată din SPD de centru-stânga, Verzi și FDP neoliberal.

SPD-ul lui Scholz a căzut pe locul al treilea. Pe primul loc se află coaliția de centru-dreapta CDU/CSU, aflată în opoziție, iar pe locul doi:  Alternative für Deutschland (AfD), în timp ce Verzii sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani, iar FDP a pierdut o treime din susținători.

Este de așteptat demisia cancelarului Olaf Scholtz, pe motiv că pe vremea când era ministru de finanțe a protejat corporația Wirecard,  acuzată de fraudă, asta după ce auditorii au identificat un deficit de 1,9 miliarde de euro.

Dan Motreanu presează ministerul transporturilor pentru finalizarea căii ferate București-Giurgiu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Financial Times: “întoarcerea lui Brâncuși acasă, într-o țară marcată de dictatura lui Ceaușescu”
Prestigiosul ziar de business Financial Times publică un amplu articol despre prima expoziție de anvergură ...