Angajații cotidianului the Washington Post intră în grevă

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Mai multe sute de angajaţi ai  ziarului Washington Post, deținut de miliardarul american Jeff Bezos, intră în grevă pentru o zi, a anunţat sindicatul lor. Acesta denunţă lipsa de dorinţă a conducerii de a „negocia cu bună-credinţă,” notează AFP.

Încetarea activităţii intervine după 18 luni de dialog despre pretențiile salariale și telemuncă. Conducerea cotidianului a avertizat angajații că sunt posibile noi disponibilizări.

„A proceda la această măsură istorică nu este o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă,” a declarat sindicatul Washington Post Guild într-o scrisoare trimisă cititorilor marţi prin care a anunţat greva.

Potrivit acestuia, conducerea „a refuzat să negocieze cu bună-credinţă şi a întrerupt – în mod repetat şi ilegal – negocierile cu privire la aspecte cheie, printre care salariile, sprijinul pentru sănătatea mintală a angajaţilor şi plecările voluntare.”

Washington Post Guild reprezintă aproximativ 1.000 de angajaţi ai cotidianului atât în funcţii redacţionale, cât şi tehnic, potrivit site-ului său.

Presa tradiţională americană se confruntă cu dificultăţi de câţiva ani, într-un context de scădere bruscă a cititorilor în favoarea platformelor de social media.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Soarta noului stadion din Timișoara
Luna februarie este, cel mai probabil, cea în care se va emite Hotărârea de Guvern ...