Se deschide Pasajul Europa Unită! Investiție de peste 70 de milioane lei, din banii Primăriei sectorului 4

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

Pasajul Europa Unită va fi deschis, începând de miercuri 5 decembrie, traficului rutier. Marți, timp de câteva ore acest pasaj va fi pietonal, la cererea locuitorilor din Sectorul 4.

Pasajul va fi pietonal până la terminarea conferinței de presă, anunță reprezentanții Primăriei. La darea în folosință a Pasajului Europa Unită va participa și ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Situat la intersecţia dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, noul pasaj are o lungime de 653 de metri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens, precum şi „un inedit sistem de iluminat,” care transformă construcţia „într-un reper arhitectural.

Iluminare de tip Vortex

Suprastructura pasajului, de tip mixt oţel-beton, se sprijină pe patru elemente de rezistenţă (două pile şi două culee masive din beton armat), iar fiecare dintre acestea au ca fundaţie câte opt piloni foraţi la o adâncime de 25 de metri şi cu un diametru de 1,5 metri, explică primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Totodată, dincolo de componentele ce ţin de stricta utilitate a pasajului, pe lângă funcţia de fluidizare a circulaţiei din zonă, acest obiectiv de investiţii va deveni şi un reper, din punct de vedere arhitectural, datorită sistemului de iluminat de tip Vortex, montat pe pasaj.

Opt camioane de câte 40 de tone fiecare au făcut testul de rezistență

Recent, a fost efectuat testul de rezistență, prin dispunerea pe suprastructura podului a unui convoi de opt camioane, cu o greutate de câte 40 de tone fiecare. ce au fost amplasate în diverse zone ale pasajului, astfel încât să corespundă celor mai dificile şi defavorabile situaţii de încărcare. Totodată, în punctele de staţionare ale camioanelor, au fost montaţi senzori topografici de mare precizie, care au colectat datele, pe baza cărora, ulterior, cu ajutorul unor programe specifice de prelucrare a datelor geodezice, s-au făcut măsurătorile.

Rolul acestui nou obiectiv este preluarea traficului de la noua stație de metrou Tudor Arghezi.

Robert Negoiță a încercat să fure proiectul

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a copiat mot-a-mot proiectul și a încercat să-l pună în operă la Pasajul Cățelu. Daniel Băluță s-a adresat instanței, acuzând furtul de proprietate intelectuală. Astfel, Judecătoria sector 3 a luat decizia de suspendare a lucrărilor la pasajul „Cățelu,” cel ce traversează linia de cale ferată pe direcția Pantelimon-bulevardul Pallady-Glina. Este vorba despre o ordonanță președințială ce precede un proces aflat în derulare la Tribunalul București, în care părțile sunt Primăria Sector 4 și cea condusă de Robert Negoiță.

Pentru acest obiectiv, lucrările au început în luna februarie 2022. Termenul contractual de execuție era de aproximativ 18 luni, potrivit unui anunț al Primăriei de Sector. Se estimează că valoarea investiției în acest pasaj ajunge la 73 de milioane de lei.

Prin rezoluția Congresului, AUR țintește o majoritate solidă în Parlamentul European, după alegerile europarlamentare

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“Răcirea globală”/ În Siberia -56 °C
Turbo-jet-urile oficialilor, care plecau din Europa spre Conferința pentru schimbările climatice COP28 din Dubai, blocate ...