Grindeanu dinamitează înțelegerile oculte Simonis – Dominic Fritz

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Lanțul de iubire Dominic Fritz-Alfred Simonis n-a durat decât o săptămână. După ce primarul Timișoarei, useristul Dominic Fritz, a trimis bezele către președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, i-a tras trei perdafuri de zile mari edilului progresist. Consilierii locali ai PSD au făcut demult blat cu USR.

Dominic Fritz s-a plâns că noua ordonanță privind modificările Codului Fiscal blochează noile investiții din oraș. În replică, liderul social-democrat crede că edilul se plânge că nu va putea organiza „chermeze” pe final de an şi reproşează Primăriei Timişoara că nu-şi face treaba în mai multe zone, inclusiv în ceea ce priveşte un schimb de terenuri pentru Centura Sud, precum şi riscul ca pasajul de pe strada Baader să nu se mai facă.

Dominic Fritz a tocat 15 milioane de euro de la guvern pentru evenimente cu doi-trei participanți. ONG-urile patrupede administrației useriste au primit bani și pentru întinderea unor hârtii creponate sau a unor instalații de mirul lumii în fostele fabrici dezafectate.

Marea trupă Phoenix n-a avut loc în programul cultural, pentru că n-ar fi adunat suficiente „puncte de loialitate,” niște coeficienți care măreau șansele ong-urilor de casă de a primi bani publici. Cea mai mare țeapă dată timișorenilor a fost o schelă de lângă Operă, ridicată împreună cu arhitecții agreați, în valoare de peste 300.000 de euro. Oficialii susțin că 180.000 de oameni au urcat pe schela florală. Adică, 1,8 de euro pe fiecare doritor.

Fritz și Simonis au bătut palma pentru alegerile locale din 2024.

„Eu ştiu că preşedintele Camerei Deputaţilor împreună cu ceilalţi parlamentari de Timiş au reuşit un lucru important, faptul să fie exceptate cheltuielile legate de Timişoara Capitală Culturală. 2. Aceste lucruri nu vizează investiţiile, dacă domnul Fritz vrea să mai facă chermeze pe final de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze… iată că avem această ordonanţă care nu-l lasă. Dacă vrea să facă investiţii şi lucruri care ţin de dezvoltarea oraşului, nu-l opreşte această ordonanţă. Şi Timişoara Capitală Culturală nu e afectat. Şi asta datorită, în primul rând, a intervenţiei preşedintelui Camerei Deputaţilor”, a spus Grindeanu despre teama primarului în legătură cu OUG-ul pentru reducerea cheltuielilor.

Dominic Fritz a cheltuit prin Centrul de Proiecte 15 milioane de euro pentru proiectul Timișoara, Capitală Culturală Europeană

“Timișoara stă tot prost, conform raportul publicat Institutul Naţional de Statistică, privind numărul de turişti care au vizitat fiecare judeţ în parte, în perioada ianuarie-septembrie 2023.Timişul nu se află nici măcar în top 10, fiind depășit nu doar de județele cu atracții turistice, ci chiar și de Vâlcea și Iași. Milioanele de euro cheltuite pentru organizarea  de evenimente culturale și instalații controversate din cadrul TM2023 nu au avut nici un folos. Anunțul  de la începutul anul al primarul Dominic Fritz, despre atragerea unui milion de vizitatori a fost contrazis dur de realitate, scrie Ziua de Vest.

Dominic Fritz a omenit-o pe Corina Șuteu, fost ministru al culturii în guvernul Cioloș, cu suma de 30.000 de euro, fără licitație, pentru a creiona strategia de comunicare a evenimentului TM-2023. Dacă alte capitale culturale au accesat grandurile europene pentru promovarea internațională a unui oraș-capitală culturală a Europei, Dominic Fritz, certat cu Asociația “Timișoara, Capitală Culturală Europeană”, n-a fost în stare să absoarbă acești bani.

Ministrul Transporturilor a mai criticat Primăria Timişoara că nu a eliberat nici autorizaţia de construcţie pentru modernizarea liniei ferate care traversează oraşul. Conform proiectului, la una din trecerile peste calea ferată este prevăzută construirea unui sens giratoriu suspendat, pentru traficul rutier.

“Am înţeles că suntem frumoşi şi liberi, dar nu vrei să faci ce te angajat? Ne ții în loc cu investițiile” – a mai spus Grindeanu ironic.

Gabriela Firea: Susținătorii primarului general încearcă, din nou, să-i păcălească pe bucureșteni

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă mărturie șoc: n-am fost niciodată în concediu în străinătate
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă, la Digi24, că nu a fost niciodată în ...