Valeriu Stoica: Partidul care plătește prețul coaliției de guvernare este PNL

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

“Liberalii trebuie să își asume participarea pe cont propriu la alegeri, dacă nu vor să-și piardă identitatea”, reprezintă recomandarea fostului președinte al PNL.

Partidul care plătește prețul coaliției de guvernare este PNL, a declarat fostul președinte al partidului, Valeriu Stoica, în cadrul emisiunii ”Tema zilei” de la TVR. El a tras atenția asupra faptului că PNL trebuie să-și asume participarea pe cont propriu în alegeri, dacă nu vrea să-și piardă identitatea.

Valeriu Stoica: Partidul care plătește prețul coaliției de guvernare este PNL. Liberalii trebuie să își asume participarea pe cont propriu la alegeri, dacă nu vor să-și piardă identitatea

Partidul care plătește prețul coaliției de guvernare este PNL, a declarat fostul președinte al partidului, Valeriu Stoica, în cadrul emisiunii ”Tema zilei” de la TVR. El a tras atenția asupra faptului că PNL trebuie să-și asume participarea pe cont propriu în alegeri, dacă nu vrea să-și piardă identitatea.

„Dacă vorbim despre consecințele acestei alianțe pentru cele două partide, fără indoială că perdantul este PNL. Pentru că, în condiții de criză, și criza e multiplă: criza sanitară, criza geopolitică au generat criza economică și au făcut-o și mai severă, un partid de stânga ia măsuri care sunt mai potrivite cu criza și electoratul acelui partid e mai satisfăcut. Asta explică de ce PSD e la aceeași cota ca în 2020, în jur de 30%, în timp ce PNL a scăzut substanțial. Asta arată că e un preț pentru PNL în primul rând  în această coaliție. Partidul care plătește prețul acestei coaliții, care are avantajele ei, este PNL,” a explicat Valeriu Stoica.

„Aceste dizidențe sunt acte de imaturitate politică. A crede că plecând dintr-un anumit partid, care are totuși o anumită forță și o anumită pondere și electorală și în structurile de putere, poți să faci ceva mai bun este o naivitate. Mă mir că oameni politici cu experiență au avut asemenea aventuri naive,” a mai spus fostul președinte PNL despre plecările unor membri ai partidului.

Fostul lider liberal este neîncrezător că PNL ar putea să își refacă masa electorală până în 2024

PNL nu pierde. Problema este în ce măsură electoratul PNL se consideră la fel de bine reprezentat cum este electoratul PSD. Aici e marea problemă, faptul că câțiva oameni pleacă din partid nu este relevant. Problema este dacă dacă partidul reușește să îndeplinească angajamentele, promisiunile, programul pe care și l-a asumat în momentul în care a avenit la guvernare. Dar în contextul de criză, inclusiv aceste măsuri fiscale, nu sunt în măsură să mulțumească electoratul PNL. Ca urmare, nu cred că, până în 2024, există un miracol posibil prin care dintr-o dată ca să-și refacă cota electorală. Ce e important să nu mai scadă” a subliniat Valeriu Stoica.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Progresism vs suveranism în Polonia/ PiS nu mai face singur majoritatea după alegerile parlamentare de azi
Polonezii votează astăzi în alegerile parlamentare. Favorit, potrivit sondajelor, este Partidul Lege și Justiție (PiS), ...