PNL a racolat un primar USR din județul Alba

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Radu Penciu, primarul USR al comunei Lupșa din Munții Apuseni, a anunțat că va candida anul viitor din partea PNL la alegerile locale. 

El a spus că deocamdată rămâne primar USR. Asta doar pe hârtie.

Motivul pentru care acesta nu demisionează pentru a se înscrie la liberali este acela că, potrivit legii, și-ar pierde mandatul.

”Sunt membru în partidul USR, doar că eu mi-am anunțat intenția ca la alegerile din 2024 o să candidez din partea Partidului Național Liberal.

Nu, n-am greșit partidul (…) Nu m-a cumpărat nimeni. Din partea PNL am găsit tot timpul deschidere și sfaturi bune pentru a putea administra comuna Lupșa cum trebuie și acum consider că cetățenii văd realizările noastre” a spus Radu Penciu.

Ce prevede Codul Administrativ?

Suspendarea şi încetarea mandatului primarului – Codul administrativ: una dintre situațile din lege presupune pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales.

Un alt primar USR din Alba, Gabriel Pleșa (Alba Iulia) a făcut, neoficial, pasul spre PSD. Organizația județeană a formațiunii a reacționat și spune că acesta nu a plecat la social-democrați. Gabriel Pleșa a fost înainte de alegerile din 2020, membru al PNL, dar s-a contrat cu liderul Mircea Hava, pe motiv că n-a vrut să-l susțină pentru funcția de primar al orașului Alba Iulia.

Gabriel Pleșa refuză să clarifice situația, după ce a postat un mesaj și o fotografie în care apare alături de Marcel Ciolacu.

Dacă cei doi au părăsit USR și nu se mai întorc, partidul rămâne fără primari în județul Alba.

Nicolae Ciucă n-a vrut să sară peste rând la Moștele Sfintei Parascheva

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dan Motreanu: PNL s-a aliat cu PSD la guvernare pentru stabilitatea țării
Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreşedinte al PNL pe probleme de strategii politice, a fost invitatul ...