PSD și PNL nu vor face liste parlamentare comune

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

PNL și PSD nu vor candida pe liste comune, așa cum a apărut ieri o știre scăpată în presă, anunță prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Acesta mai spune că este în favoarea ideii de comasare a alegerilor locale cu cele prezidențile, în condițiile în care 2024 are 4 tipuri de alegeri și există riscul ca oamenii să fie „obosiți de un an electoral plin.” Declarația a fost făcută la un post de televiziune.
„Nici n-am apucat să vorbim. Am vorbit mai mult în spaţiul public. Astăzi avem o şedinţă de coaliţie,” a declarat premierul, potrivit Agerpres.

La finalul lunii septembrie, Marcel Ciolacu a declarat că PSD și PNL vor discuta, în prima ședință a Coaliției, și despre abordarea pentru alegerile din 2024. Premierul susținea la acea vreme că nu exclude posibilitatea unor liste comune cu PNL.

„În politică există discuţii, la fel cum şi oamenii au idei. Există aceste discuţii. Nu au fost aplicate. De exemplu, luni va exista o şedinţă de coaliţie. Vom începe cu agenda guvernamentală, e normal. Vom avea agenda legislativă şi va fi şi o agendă politică. Vom discuta abordarea alegerilor, pentru că în acest moment suntem într-o coaliţie. Eu nu exclud acest lucru”, susține șeful Executivului, într-un interviu pentru Digi24, la acea vreme.

Ce spun liberalii?

Nicolae Ciucă preciza, la începutul lunii septembrie, că partidul pe care îl conduce își planifică să abordeze anul electoral 2024 de unul singur.

„În analiza pe care am prezentat-o membrilor BPN, în acest moment nu există nicio proiecţie de coaliţie. Partidul Naţional Liberal are o abordare în care îşi va planifica modul de abordare a anului electoral 2024 de unul singur. Sigur, toată această, tot acest aspect al alianţelor, coaliţiilor politice urmează să fie dezbătut. Este un proces în analiză pentru şedinţa de luna următoare. Chiar astăzi, domnul prim-vicepreşedinte a prezentat calendarul nominalizărilor şi al tuturor activităţilor premergătoare intrării în anul electoral”, susține Nicolae Ciucă, întrebat în privinţa posibilităţii colaborării PNL cu PSD pe liste comune la alegeri, potrivit Agerpres.

De asemenea, aceeași părere a fost susținută și de secretarul general al PNL la mijlocul lunii septembrie. Lucian Bode susținea la acea vreme că partidul se pregătește să meargă „pe picioare lui în alegerile de anul viitor”.

„Noi colaborăm foarte bine la guvernare cu PSD, în schimb, Partidul Naţional Liberal se pregăteşte pentru anul 2024 mergând pe picioarele lui în alegerile de anul viitor. Am demonstrat în 2019 că putem câştiga alegerile europarlamentare, cu o listă foarte bună şi un program politic foarte bun, susţinut de români. Am obţinut 27%”, a declarat Lucian Bode, întrebat despre o eventuală colaborare cu PSD, potrivit Agerpres.

Analiștii de campanie electorală susțin că separat cele două partide ar putea obține mai multe voturi, decât dacă ar candida pe liste comune.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un festival astrologic pudrat cu aur
Pe 8 Octombrie 2023 , va avea loc în București, la Sala Luceafărul (Cinema Pro), ...