Ionuţ Stroe (PNL): Mircea Geoană poate fi un candidat bun la prezidențiale. Vine din zona NATO

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Mircea Geoană e cotat cu 25% din intențiile de vot ale românilor, potrivit unui ultim sondaj de opinie, comandat de news.ro.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că nu ştie dacă Mircea Geoană îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale pe o platformă politică sau ca independent şi a precizat că acesta are marele avantaj că are profil de prezidenţiabil, din perspectiva candidaturii trecute dar şi pentru că vine şi din zona NATO. ”Din punctul meu de vedere, poate fi un candidat bun”, a mai spus Stroe, el afirmând că e mult prea devreme să ne pronunţăm în legătură cu alegerile prezidenţiale de peste un an.

Îmtrebat dacă secretarul general adjunct qal NATO pornește cu prima șansă în alegerile prezidențiale de anul viitor, purtătorul de cuvânt al PNL a spus: ”E mult prea devreme să ne pronunţăm în legătură cu alegerile prezidenţiale de peste un an. Deci, practic, cadrul, contextul socio-economic, politic, vor fi cu totul altele, temele vor fi cu totul altele la anul.”

Liberalul a mai precizat că nu ştie dacă ”Mircea Geoană îşi doreşte această candidatură pe o platformă politică sau ca independent.”

Despre şansele acestuia, Ionuţ Stroe a spus: ”Mircea Geoană are marele avantaj că are profil de prezidenţiabil, a concurat cu succes de câteva ori, apropo de ce s-a întâmplat în 2009, pentru această funcţie, ba mai mult, vine din zona NATO, lucru care practic îl validează această opţiune a dânsului. Nici nu ştiu dacă va candida, până la urmă. Din punctul meu de vedere, poate fi un candidat bun,” a spus Stroe.

Mircea Geoană – independent sau susținut de coaliția de guvernare?

Cât despre candidatura președintelui PNL, Nicolae Ciucă, Stroe a declarat: ”E prematur, gândiţi-vă că premierul Ciucă vine după o perioadă extrem de grea, guvernarea erodează în general.” Acesta susține că un an de zile este suficient pentru promovarea unui candidat.

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News,ro.

Acelaşi sondaj indică faptul că 57,2% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor merge la vot. Sondajul include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR George Simion fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă cu Mircea Geoană. ”Concluziile principale pe care le putem observa din aceste date sunt: preferinţa în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanţa celorlalţi candidaţi susţinuţi de un partid”, subliniază directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Republicanii vor să-l lase pe Zelenski fără bani?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PSD și PNL nu vor face liste parlamentare comune
PNL și PSD nu vor candida pe liste comune, așa cum a apărut ieri o ...