Prădătorii supremi au lăsat puștile și au trecut la cratiță

Ovidiu Pătrășcanu INEDIT

Duminică 24 septembrie, mare festival al vânătorilor la Lipova, județul Arad. Lume, câtă frunză și iarbă. Mulți participanți îmbrăcați în costume populare dar și în ținute de vânătoare.


Am asistat la concurs de trofee, defilare de câini de vânătoare și degustare de rețete vânătorești: tocănițe de mistreț, căprior, chiar și bizon. Da, ați citit bine, bizon, dar bizon de crescătorie, că încă n-a ajuns bizonul să alerge prin pădurile Zarandului dar… cine știe pe viitor ce ne mai impune UE!


Organizatorii au oferit oaspețlor pită proaspătă cu unsoare (untură) și ceapă. Participanții au fost îmbiați și cu câte un degetar de țuică (în zonă are 52°) sau diverse lichioruri din fructe de pădure.
De departe cele mai animate standuri au fost cel al Universității „Vasile Goldiș” care cu mult antren a împărțit minuturi cu trufe și cel al vânătorilor din satul Crocna care au oferit o delicioasă tocăniță cu mistreț, căprior și găluște de casă.


Cât despre câini, vânătorii ne-au spus că Tekelii sârmoși (cei pe care îi vedem prin parcuri ca animale de companie, nu mai mari de 4 kg) sunt cei mai performanți la luat urma vânatului, iar drăguțul Fox Terrier e numai bun de alergat mistreții.


Organizarea a fost impecabilă. În ciuda ploii intermitente, oamenii s-au comportat extrem de civilizat (e un mare plus constant pentru județul Arad) în condiții de aglomerație, de mâncare și băutură gratis la discreție.


După cum am observat, la evenimentele câmpenești din zona Aradului oamenii vin cu întreaga familie, cu copii și cu bătrâni, iar cei mici se implică total în activitățile dedicate lor – în cazul de față au tras cu arcul și au asistat cu răsuflarea tăită la o complexă prezentare a tehnicilor de luptă cu arme medievale.
Și bineînțeles, organizatorii au desfășurat un complex spectacol folcloric cu multe trupe și soliști, foarte gustat de public, întins pe durata mai multor ore.

Lipova ține-te bine, ne-a plăcut mult, așa că venim și la anul!

Ovidiu Pătrășcanu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ciolacu, pe urmele lui Dăncilă / Avalanșă de gafe și minciuni, în emisunea lui Gâdea – Antena 3 CNN
Premierul Marcel Ciolacu se duce azi în Parlament și să-și susțină pachetul fiscal de înrobire ...