Trabucurile Premium ar putea să nu mai fie reglementate în America

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Curtea Districtuală din Columbia a anulat regulamentul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) privind trabucurile premium, fabricate manual. Ca urmare, FDA nu mai are autoritatea de a reglementa trabucurile premium. Aceasta este o victorie majoră pentru industria trabucurilor premium și este rezultatul a șapte ani de litigii, scrie Cigar Journal. FDA ar putea face apel, ca urmare a acestei soluții sau să reînceapă procesul de la zero.

„Nu vom uita niciodată această zi,” a spus Drew Newman, proprietar la a patra generație a J.C. Newman Cigar Co. din Tampa, Florida. „În ultimii șapte ani, am trăit într-un purgatoriu de reglementări, care puteau zdrobi industria trabucurilor premium, produse în mare măsură de mici ateliere de familie, ca afacerea noastră.”

În 2016, FDA a decis să supună și trabucurile premium, fabricate manual, unui regim de reglementare ca al țigărilor.

Decizia FDA de a reglementa trabucurile premium a fost „arbitrară și capricioasă”

La 5 iulie 2022, judecătorul Amit P. Mehta a susținut că decizia FDA de a reglementa trabucurile premium a fost „arbitrară și capricioasă,” deoarece agenția nu a luat în considerare dovezile care arată că trabucurile premium sunt folosite cu moderație și au efecte limitate asupra sănătății. Judecătorul a decis să dea soluția de scoatere a trabucurilor din reglementările FDA.

„Nu suntem anti-reglementări,” a spus Newman. „Statele Unite au reglementat trabucurile încă din anii 1790. După decizia de astăzi, trabucurile premium vor fi în continuare reglementate de ATF, CBP, FTC, TTB și alte agenții federale. “Scopul familiei noastre este să continue tradiția de peste 100 de ani. Producem la fel ca în urmă cu un secol,” a mai spus el.

Proprietarul boutique-ului a mai spus că reglementarea de către autoritățile sanitare n-a avut niciodată sens, pentru că tinerii nu fumează trabucuri premium, iar adulții recurg la ele cu moderație, fără efecte asupra sănătății.

Anul trecut, Academiile Naționale de Știință, Inginerie și Medicină au întocmit un raport de 520 de pagini despre trabucurile premium, concluzionand că riscul de sănătate după fumarea trabucurilor premium este „modest.”

Soluția judecătorului a venit după șpase ani de procese.

Asociația producătorilor de trabucuri premium din America, împreună cu alte asociații de profil, și-au unit interesele, contestând decizia FDA în instanță. Congressmanul democrat Kathy Castor din Florida și senatorul republican Marco Rubio au susținut mai multe pledoarii în forul legislativ, în vederea sprijinirii industriei istorice americane a trabucurilor premium.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan a ținut un discurs incendiar în Parlamentul european: „Tu, Roberta, Charles Michel!…”
După ce Ursula von der Leyen și-a prezentat raportul cu nuanțe positive despre “Starea Uniunii,” ...