Viktor Orbán: Rusia nu poate fi învinsă

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

În interviul dat lui Tucker Carlson, publicat pe platforma X (fostă Twitter), Viktor Orbán a făcut aprecieri consolidate despre războiul din Ucraina, șansele vestului de a înfrânge Rusia și despre forța Ungariei, alături de cea a Serbiei și Bulgariei, de a riposta în cazul unui atac terorist asupra conductelor de gaz, care alimentează centrul Europei, asemenea celui de la Nord Stream 2.

Dacă „Rusia nu poate fi învinsă pe terenul de luptă,” așa cum a spus, Viktor Orbán a transmis un mesaj de alarmă, afirmând: „Trăim vremuri foarte periculoase. Un al treilea război mondial ar putea bate la ușă.” El consideră că NATO, din care face parte și Ungaria, trebuie să aibă o atitudine defensivă. “Sprijinul SUA pentru Ucraina nu reflectă o decizie colectivă a NATO,” a conchis liderul maghiar.

Cât despre războiul din Ucraina, a spus că nimeni nu va ieși învingător din acest conflict. Dacă oricare dintre ţările occidentale ar trimite militari pe câmpul de luptă, asta ar însemna un război direct între Occident şi Rusia, iar atunci “ne-am regăsi imediat într-un al treilea război mondial,” a explicat şeful guvernului de la Budapesta.

Pe frontul energetic, Orbán a criticat administrația Biden pentru rolul său presupus în sabotarea conductei Nord Stream, o mișcare pe care a clasificat-o drept un atac terorist.

Viktor Orbán a ocolit să vorbească despre România

Despre conducta TurkStream, care aduce gaz din Rusia prin Turcia, Bulgaria și Serbia. Împreună cu Primul Ministru bulgar și Președintele Serbiei, au spus clar că dacă cineva ar face cu coridorul sudic ce s-a făcut cu cel nordic, ar fi considerat un motiv de război sau un atac terorist și ar reacționa imediat.

Primul Ministru a avertizat că acțiuni similare împotriva conductei TurkStream ar fi considerate un motiv de război sau un atac terorist. Viktor Orban-Rusia, rămâne un capitol sensibil.

Viktor Orbán a recunoscut că Departamentul de Stat al SUA a cheltuit sume mari de bani pentru a-l răsturna de la putere.

A susținut, încă o dată, că doar prin revenirea lui Trump la Casa Albă, norii furtunii s-ar ridica, amintind că pe vremea lui, SUA nu s-a angajat în noi războaie.

Noua politică liberală a Europei e împotriva libertății

Cât despre noua politică liberală a Europei, el consideră că e împotriva libertății. A zis că nu se teme, pentru că universul său de valori este format din familie, tradiții și credință. El a reamintit telespectatorilor că o parte din Ucraina e un tărâm maghiar, unde trăiesc peste 150.000 de etnici unguri.

În final, Orbán a detaliat valorile care modelează țesătura socială a Ungariei. El a argumentat că, deși ‘liberal’ denota inițial libertate, acum înseamnă antiteza libertății în Europa, pledând pentru hegemonie în termeni de valori și norme sociale.

Tematica vastă abordată de Tucker Carlson, moderatorul de mare succes în America, defetist din punct de vedere al șanselor NATO de a rămâne o forță mondială, l-a prefigurat pe Orbán ca pe un lider regional.

Opiniile exprimate de liderul de la Budapesta îl califică drept un geopolitician cu viziune privind viitorul lumii.

citește și: Se pare că Victor Ponta nu cunoaște “eul detestabil”!”

SCOȚIA / Mai puțini “morți de beți,” după introducerea taxei de 0,6 USD pe sticlă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
EXPLOZIA DE LA CREVEDIA / Un expert bulgar susține că transferul dintr-o cisternă în alta ar putea fi cauza accidentului
Transferul dintr-o cisternă în alta a combustibilului inflamant poate fi cauza exploziilor succesive de la ...