Guvernul italian impozitează câștigul băncilor cu 40%

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC Principal

Guvernul premierului Giorgia Meloni a decis taxarea băncilor cu 40% a venitului provenit din diferenţa dintre ratele la credite şi cele la depozite, informează agențiile de presă.

Astfel, acţiunile băncilor europene s-au prăbuşit marţi, după ce Italia a instituit pentru 2023 taxa excepţională de 40% pentru bănci, într-o măsură surprinzătoare care riscă să reducă apetitul investitorilor pentru activele din zona euro.

Ratele oficiale ale dobânzilor, crescute considerabil, au generat profituri record pentru bănci, deoarece costul împrumuturilor a crescut, în timp deponenților le-au rămas procente mici.

ce creditorii s-au abţinut să recompenseze clienţii mai mult pentru depozite.

Guvernul italian a anunțat că doreşte să folosească veniturile astfel obţinute pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu costul vieţii, cum ar fi deţinătorii de credite ipotecare.

Diferența dintre rata la credit și rata la dobândă se va taxa cu 40%

”Trebuie doar să ne uităm la profiturile băncilor din prima jumătate a anului pentru a realiza că nu este vorba doar de câteva milioane, ci de miliarde,” a declarat vicepremierul Matteo Salvini într-o conferinţă de presă susţinută la Roma luni seara târziu. ”Dacă (este adevărat că) povara care derivă din costul banilor s-a dublat pentru gospodării şi întreprinderi, ceea ce primesc titularii de conturi curente cu siguranţă nu s-a dublat,” a spus Salvini.

Acest lucru nu se va putea întâmpla în România, unde multinaționalele conduc clasa politică, a spus un analist financiar.

În România diferența e și mai mare decât în Italia.

Rareș Bogdan: Marcel Ciolacu șantajează cu demisia

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CONCERT GRATUIT / Consiliul Județean Timiș o readuce pe Lepa Brena în Timișoara, după aproape patruzeci de ani
Lepa Brena revine la Timișoara după aproape patruzeci de ani. „Diva din Balcani” va susține ...