Lucian Bode: “Patriotismul nu înseamnă zgomot, idolatrie şi orbire”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Lucian Bode, a declarat duminică, la o ceremonie organizată la Monumentul lui Mihai Viteazul de la Guruslău, că trebuie să vorbim mai mult tinerelor generaţii despre patriotismul autentic, care înseamnă sacrificiu personal şi nu „zgomot, idolatrie şi orbire pentru acceptarea necondiţionată a unor idei,” potrivit Agerpres.

„Curajul, mai ales în momentele cheie ale istoriei, este virtutea care ne ajută să rămânem neclintiţi în faţa provocărilor. Astăzi, misiunea noastră este să preţuim sacrificiul personal al înaintaşilor şi să lăsăm tinerelor generaţii o România care să răzbească şi să crească peste timpuri. Să-i învăţăm mai mult despre valorile naţionale, dar fără a cădea într-un naţionalism deşănţat. Trebuie să vorbim mai multe despre patriotism, nu despre cel gol de conţinut, agresiv şi populist. Patriotismul autentic înseamnă sacrificiu personal, nu înseamnă zgomot, idolatrie şi orbire pentru acceptarea necondiţionată a unor idei,” a spus Bode.

Guruslău se află în județul Sălaj, păstorit de actualul secretar general al PNL

Lucian Bode a mai comentat că trecutul trebuie reinterpretat în cheia prezentului.  El consideră că generațiile de azi trebuie să înţeleagă mesajul, care, în “contextul geopolitic extrem de agitat pe care îl trăim, este despre unitate, echilibru şi responsabilitate.”
O ceremonie a fost organizată duminică, pe Dealul Guruslăului, la Monumentul lui Mihai Viteazul, în locul în care, în urmă cu 422 de ani, oştile conduse de marele voievod muntean şi de generalul Basta au învins armata lui Sigismund Báthory.

citește și: În România se trăiește vizibil mai bine azi decât în America – afirmă profesorul român Mihai Ducea de la Universitatea Arizona

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan: Marcel Ciolacu șantajează cu demisia
După ce Marcel Ciolacu a anunțat că, dacă PNL nu-și asumă pachetul de măsuri fiscale ...