Cumpătare sau grija zilei de mâine? / Tinerii fac cele mai multe economii financiare

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

25% dintre români consideră că au o situație financiară mai bună decât anul trecut. Cea mai mare creștere se înregistrează în rândul adulților până în 54 de ani, iar 50% au declarat că situația lor a rămas aceeași. Pentru o pătrime dintre români, situația financiară s-a degradat în ultimul an, dar numărul acestora este mai mic cu aproape 20% decât anul trecut, potrivit unui studio realizat de Kantar Polonia, comandat de grupul britanic International Personal Finance (IPF).

46% dintru români au economisit o sumă de bani de câte ori au avut posibilitatea, față de 2022, când au făcut acest lucru doar 17,7% dintre ei. Pentru 32% dintre români, banii pe care i-au economisit le-ar ajunge pentru minimum 6 luni. În plus, 10% dintre ei spun că suma economistă le-ar fi suficientă pentru un an, mai relevă datele publicate de Adevărul.

61,7% nu vor să facă împrumuturi

În ceea ce privește planurile de viitor, 61,7% dintre români afirmă că nu vor să ia un împrumut în următoarele 12 luni, motivele principale fiind cumpătarea (19%) și îngrijorări legate de evoluția situației financiare personale (12,5%).

Cât privește împrumuturile, 34,9% dintre intervievați au spus că apelează la familie, 26,1% la bănci și IFN-uri, 19,4% la prieteni sau colegi și 6,2% la alte persoane sau instituții.

Conform ultimelor date, românii au peste 32 de miliarde de euro, bani în economii.

Rareș Bogdan nu e de acord cu impunerea de noi biruri populației

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liberalii au dat-o afară din partid pe directoarea Spitalului din Ialomița
PNL Ialomița îi cere demisia din toate funcțiile managerului Spitalului din Urziceni, unde o femeie ...