Criza deficitului de 10 mld / Liberalii vor trecerea „statului gras” la dietă, social-democrații, mărirea a 40 de taxe

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Criza celor zece miliarde euro deficit bugetar a băgat Coaliția în ședințe repetate. În acest moment însă, coaliţia nu a luat nicio decizie concretă, dar sunt analizate toate taxele, în număr de 40. Liberalii în acest moment negociază diminuarea cheltuielilor publice, în vreme ce social-democraţii merg mai degrabă pe creşteri de taxe. Săptămâna aceasta este decisivă şi, până la finalul ei, guvernul trebuie să vină cu OUG-ul pentru măsurile fiscal, informează Ziarul financiar.

„De mâine, primul subiect este desfiinţarea Ministerului Familiei şi absorbţia acestuia în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Este sigur că va creşte taxarea în funcţie de nivelul cheltuielilor. Se analizează toate taxele, 40 de taxe, de la TVA la impozitul pe venit, dividende etc. În funcţie de cât reducem cheltuielile, vom vedea cât cresc taxele. Nu este corect să plătească numai PNL pentru statul gras,“ spune Tănase Stamule, profesor universitar de economie şi unul dintre cei care negociază reforma fiscală şi reducerea cheltuielilor bugetare.

Surse guvernamentale evocă două constante ale negocierilor, mărirea taxelor pentru multinaționale și tăierea tuturor reducerilor de TVA. Măsurile ar duce însă la acoperirea doar a unei părți din deficit.

După ce a a aruncat în aer podul de la Kerci, Ucraina intră în blocada grânelor

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Drumul suferinței, uitării sau al speranței?
Am avut ocazia ieri să fiu parte a unui moment emoționant și plin de semnificație. ...