Parlamentul European adoptă o lege pentru a stimula industria cipurilor în Uniunea Europeană, anunță Dan Motreanu

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Dan Motreanu a precizat că prin actul normativ aprobat de Parlamentul European, vor fi asigurate 3,3 miliarde de euro pentru cercetare și inovare în domeniul cipurilor.

„Va fi înființată o rețea de centre de competențe pentru a aborda deficitul de competențe.

Vor fi susținute proiecte de îmbunătățire a securității aprovizionării UE prin atragerea de investiții și stimularea producției. De asemenea, întreprinderile mici și mijlocii vor fi sprijinite în demersurile de inovare, în special în ceea ce privește proiectarea cipurilor.

Va fi înființat un mecanism de răspuns în situații de criză și vor fi instituite măsuri de urgență care să includă prioritizarea aprovizionării cu produse afectate de penurie și efectuarea de achiziții comune pentru statele membre.

Cipurile sunt utilizate pentru aplicații esențiale în domenii precum comunicațiile, transporturile (autoturisme, trenuri, avioane) serviciile medicale sau în sectorul energiei. De exemplu, un telefon mobil conține în jur de 160 de cipuri diferite, iar mașinile electrice sau hibride – până la 3.500.

Aproape 80% dintre furnizorii firmelor europene din domeniu au sediul în afara UE. Prin adoptarea Actului legislativ privind cipurile, dorim să consolidăm capacitățile de producție de semiconductori pentru a asigura competitivitatea UE”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Alin Nica a strigat adunarea liderilor liberali ai consiliile județene din proximitate

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Senator Marcel Vela: „eliminarea dosarului cu șină este o inițiativă pur liberală”
Alina Gorghiu, ministrul liberal al justiției, a fost prezentă la Reșița pentru a recepționa un ...