Alina Gorghiu: PNL nu exclude susținerea Gabrielei Firea la alegerile viitoare

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

În contextul în care Nicușor Dan crește în încrederea bucureștenilor – fără să fii făcut nimic substanțial – liberalii nu știu dacă îl vor susține pentru un nou mandat.

Prezentă într-un studio de televiziune, vicepreședintele PNL Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a spus că liberalii și PSD nu au acum proiecte comune pentru alegerile locale din 2024, dar că nu exclud susținerea unui candidat al social-democraților, precum Gabriela Firea, pentru Primăria Bucureștiului. Ea spune că preferă un candidat propriu, făcând referire și la Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6 și președintele organizației PNL București.

„Nici acest lucru nu este stabilit la acest moment. E greu de exclus ceva în politica de astăzi, mai ales când funcţionezi într-o coaliţie guvernamentală dreapta-stânga, PNL-PSD, însă vă spun că avem suficienţi oameni bine pregătiţi din punct de vedere al administraţiei care să poată câştiga Capitala,” a afirmat Alina Gorghiu, întrebată dacă PNL va merge cu Nicuşor Dan la alegerile locale din Bucureşti, în 2024, sau o va susţine pe Gabriela Firea, care va candida din partea PSD. Aceasta a spus că primarul Sectorului 6 „ştie să facă administraţie.”

„Cele trei urechi” de la Cotroceni și paradigma nefăcutului nimic

„Ciprian Ciucu e un primar care a demonstrat că ştie să facă administraţie, s-a ocupat mai puţin de politică, dar din Sectorul 6 a reuşit să facă o emblemă în aceşti trei ani de administraţie,” a mai afirmat Gorghiu. Întrebată dacă este o posibilitate ca liberalii să nu-l mai susţină pe Nicuşor Dan, ca la ultimele alegeri, Gorghiu a precizat: „De ce nu? Performanţa unui primar este evaluată de organizaţia de Bucureşti. Domnia sa a fost o alegere de conjunctură pe care fostul preşedinte al PNL a făcut-o. S-a mers mai mult atunci pe filozofia să piardă Firea decât să câştige candidatul PNL. S-a optat pentru o soluţie din afara partidului.” Ministrul liberal al Justiţiei precizează că ar prefera „o soluţie liberală, nu o soluţie de import” pentru Bucureşti.
“Cele trei urechi” de la Cotroceni, ascultate de Cozmin Gușă, susțin că președintele Klaus Iohannis ar dori să constituie o alianță de susținere a lui Nicușor Dan “pentru continuitate,” în care să vâre și PNL.

În măsurătorile din toamna anului trecut, făcute la comanda PNL, doar Ilie Bolojan poate aduna peste douăzeci de procente, restul personalităților liberale neavând nicio șansă.

Forța dreptei și USR iau în calcul, de asemenea, susținerea lui Nicușor Dan, care adună aproape 44 de procente în încrederea bucureștenilor, el fiind exemplu despre cum poți crește fără să faci nimic.

Prezența lui la Ambasada SUA, împreună cu Ludovic Orban, fost președinte al PNL, în primăvara anului 2021, arată susținerea de care se bucură din partea factorului extern.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan: Dacă vreți să-i trimiteți în Bangladesh pe IT-iști, scoateți-le facilitățile!
Marea revoluție fiscală propusă de premierul Marcel Ciolacu prevede tăierea facilităților fiscale ale IT-iștilor, constructorilor ...