“Lucian Bode are toată susținerea PNL” – afirmă purtătorul de cuvânt al partidului

Marius Ghilezan ACTUALITATE investigatii POLITIC

Legat de acuzația de plagiat a lucrării de doctorat a lui Lucian Bode, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii, că momentan sunt mai multe acuze formulate în public decât în sfera academică și că Partidul Național Liberal așteaptă verdictul justiției, nu al acuzatorilor din media.

”Este un subiect asupra căruia justiţia se va pronunţa şi avem toată încrederea în secretarul general Bode,” susţine Ionuţ Stroe.

”Mă bucur că aţi menţionat cuvântul «acuzaţii» pentru că, din păcate, cel puţin în ultima vreme, se folosesc verdicte asupra anumitor teze de doctorat ale unor miniştri. Deocamdată sunt doar acuzaţii. Orice om are dreptul de a contesta aceste acuzaţii în justiţie. Până la adoptarea unei decizii în zona justiţiei, credem că nu e cazul să vorbim, sau să acuzăm, sau să adoptăm măsuri suplimentare faţă de cele pe care le avem până în momentul de faţă”, a afirmat Ionuţ Stroe, luni seară, în cadrul unor declaraţii de presă.

Stroe a susţinut că, în privinţa tezei de doctorat, sunt ”mai multe acuze politice decât din zona academică”

”Ştiţi foarte bine care este instituţia care are această posibilitate legală, să se pronunţe în mod legal pe teza de doctorat. Există, şi eu am văzut mai multe acuze politice, mai degrabă, decât acuze din zona academică, pe această teză de doctorat şi credem noi că este un subiect asupra căruia justiţia se va pronunţa şi avem toată încrederea în secretarul general Bode”, a adăugat Stroe.

La întâlnirea de la Vila Lac a liderilor PNL, președintele partidului, Nicolae Ciucă le-a cerut acestora să stopeze luptele interne și să nu mai atace PSD, partidul asociat la guvernare, potrivit surselor de presă.

Tot scandalul cu presupusul plagiat al lui Bode a pornit de la interesul statului paralel de a pune un ministru al administrației și internelor, convenabil, în preajma alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale din anul 2024. Astfel, spun surse politice, s-a apelat la USR și la UM-urile de presă, la jurnaliștii cu epoleți.

Cine a stârnit jihadul!

Prima oară, USR-iștii au acuzat că lucrarea de doctorat nu e publică, când de fapt era disponibilă la Biblioteca Națională. Apoi, o serie de voci progresiste au copiat lucrarea, acuzând că au găsit pasaje copiate, fără a avea verdictul vreunor experți. Au pus la bătaie toate instrumentele de propagandă și influencerii de pe statele lor de plată. Ca probă a bunei colaborări dintre acuzatorul public Emilia Șercan și PR-ul USR, aceasta s-a pozat de ziua ei cu un angajat USR din departamentul de comunicare publică: Teodor Tiță (fost reporter Europa FM). În fotografie, mai apar: artistul Dan Perjovschi, Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viața, dar și Corina Șuteu, fost ministru în Guvernul Cioloș și Cristian Preda, fost membru USR-PLUS, în prezent decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București.

Pentru a se valida științific, progresiștii au făcut presiuni asupra rectorului UBB, Daniel David, pentru a constitui o nouă comisie de etică. Dacă cea din toamnă a dat verdict de neplagiat, cea de acum l-a acuzat pe ministrul liberal că n-a folosit stilurile de redactare din 2020 și 2022 pe o teză predată în 2018.

Analiza s-a făcut pe baza unui ghid american de redactare a tezelor de doctorat din 2020 și 2022.

Lucian Bode a contestat în justiție decizia comisiei. Într-o primă instanță, soluția a fost că pârâtul nu există. Acea comisie de etică n-avea personalitate juridică. Circul continuă în justiție.

Nicolae Ciucă, mesaj către liberali: opriți luptele interne!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan: Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic?
Pentru că de la tribuna Parlamentului European, comisarul austriac Johannes Hahn, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan ...