Fularul Ungariei Mari, purtat de Viktor Orbán, stârnește „externele” românești

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

La ultimul meci al naționalei de fotbal a Ungariei, premierul Viktor Orbán s-a prezentat purtând un fular cu însemnele Ungariei Mari, cu teritorii din Slovacia, Ucraina și România. Fotografia a fost postată pe pagina sa de facebook. Doar Ministerul Afacerilor Externe al României a protestat.

„Ca urmare a afișării prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari la meciul de fotbal dintre naționalele Ungariei și Greciei, Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la București dezaprobarea fermă față de gestul oficialului ungar, atitudinea fiind în contrast evident cu atmosfera de deschidere și relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât și cu premierul ungar”, au precizat oficialii MAE, într-un comunicat.

Premierul maghiar este singurul din Europa de Est care vorbește despre ținuturile furate de Ucraina

Prim-ministrul de la Budapesta Viktor Orban s-a afișat, la ultimul meci al naționalei maghiare, cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari. Este vorba despre harta din care face parte și Transilvania, parte a statului român, dar și Transcarpatica Ucraineană și o parte din Slovacia.

Acest gest vine la câteva zile după ce premierul maghiar a purtat o discuție cu ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu pe acest subiect. Cei doi oficiali au abordat „chestiunea vizitelor private în România ale unor oficiali ungari şi a declaraţiilor publice neadecvate transmise de către aceştia”.

citește și: Doi diplomați americani avertizează: 87 % din populația lumii nu ne urmează în Ucraina

Viktor Orbán a participat acum doi ani la dezvelirea unei statui, la granița cu Slovacia, care comemora Trianonul. Pe plăcuță scria spre Ungaria eternă.

Despre Croația a spus de mai multe ori că teritoriile dalmate i-au fost furate Ungariei. În vară, a fost suprins când lua masa cu președintele Croației.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Neptun Deep
KURIER: Conducerea OMV nu se grăbește să scoată gazul din Marea Neagră. Mai așteaptă clarificări de la guvernul de la București
Vizita de luni dimineață a delegației OMV, condusă de  CEO-ul, Alfred Stern, la președintele Klaus ...