În căutarea „tunelului energetic” din Platoul Bucegilor, mulți români au fost salvați de Salvamont
O mulțime uriașă, de mii de oameni, a urcat duminică, 28 noiembrie, în jurul Sfinxului de pe Platoul Bucegi, așteptând să vadă apariția „piramidei energetice“ despre care România.tv prezenta ca fiind un fenomen miraculos care apare odată pe an în această zi la ora 16:45, relatează ziariștii.ro. Deși echipele Salvamont Dâmbovița i-a informat despre parcursul orar al teleschiurilor, mulți au mai rămas pe „platoul energetic” și după ora limită. Șase persoane au cerut ajutor salvamontiștilor. Acțiunile de salvare s-au realizat cu succes. Unii dintre cei strânși în jurul Sfinxului veniseră special din străinătate, alții s-au pregătit cu steaguri tricolore. N-au lipsit nici politicieni care susțin teorii ale conspirației.
citește și: ATENȚIE, antreprenori / Salariile minime se vor putea acorda, doar doi ani de la angajare
Salvamont România a anunțat: „Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat“.
România TV a prezentat știrea de duminică sub titlul: „Fenomen paranormal incredibil la Sfinxul din Bucegi. Sute de români au participat la piramida energetică de pe munte!“. Redactorul știrii, Alina Costache, nu-și pune întrebarea dacă există așa ceva, ci are certitudinea că acolo se petrec lucruri fantastice: „Piramida energetică, care se formează în fiecare an, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră la Sfinxul din Bucegi, unde sute de oameni au participat la acest fenomen paranormal“.
Paranormalul incită spiritele în justiție
Platoul Bucegi este revendicat de către Consiliul Județean Dâmbovița. Corneliu Ştefan președintele CJ Dâmbovița a anunţat câştigarea pe fond a procesului cu judeţul Prahova privind granița dintre două judeţe și care conform deciziei judecătorilor, aparţin teritoriului Dâmboviţei.
Prefectura Prahova precizează că monumentele naturale Babele şi Sfinxul, situate pe platoul Bucegilor, sunt şi rămân în domeniul public al oraşului Buşteni, indiferent de rezultatul final al procesului care vizează stabilirea liniei de hotar dintre judeţele Prahova şi Dâmboviţa.
“Sentința nu este una definitivă, urmând ca, după comunicarea hotărârii instanței judecătorești, să fie formulat recurs împotriva soluției”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Prahova.