Un astronom celebru a găsit probe ale civilizației extraterestre

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Un obiect lung de 400 de metri, în forma unui trabuc, care s-a apropiat foarte mult de soare, i-a atras atenția astronomului de prestigiu Avi Loeb, de la Universitatea Harvard, după ce acesta a accelerat la peste 200.000 de metri pe oră, informează The Economist.

OBIECTUL spațial a venit rapid din direcția Vega, o stea aflată la 25 de ani lumină distanță, și s-a propulsat rapid în afara sistemului solar, plecând spre constelația Pegas.

Astronomii de la Observatorul Haleakala din Maui l-au descoperit abia pe 19 octombrie. Era ascuns în datele colectate de rețeaua lor de telescoape, ca un punct de lumină care călătorea prea repede pentru a fi prins de gravitația soarelui. I-au dat un nume: “OUMUAMUA”.

În săptămânile care au urmat acestei descoperiri, astronomii au confirmat rapid că OUMUAMUA (care înseamnă “cercetaș” în hawaiană) a fost primul obiect interstelar înregistrat ca trecând prin sistemul solar. Inițial, se credea că cel mai probabil ar fi fost un asteroid sau o cometă; dar pe măsură ce anul 2017 se apropia de sfârșit, datele disponibile au continuat să-i încaiere pe oamenii de știință.

Citește și: Chelsea, Catedrala și haterii

Analizele lor au indicat că OUMUAMUA era lung de 400 de metri, de zece ori mai strălucitor decât orice asteroid sau cometă văzut înainte. Părea să aibă o formă alungită, asemănătoare unui trabuc. Semăna unei clătite. Astronomii nu văzuseră niciodată așa ceva.

Anomalia deplasării OUMUAMUA l-a pus pe astrologul Avi Loeb de la Harvard în dispută cu ceilalți oameni de știință. El susține că e un obiect extraterestru.

Alți astrologi neagă evidențele

Scriind în Nature Astronomy în iulie 2019, o echipă de cercetători a Institutului Internațional de Științe Spațiale a concluzionat că nu a găsit „nicio dovadă convingătoare OUMUAMUA ar fi al extratereștilor”. Grupul a respins teoria domnului Loeb ca fiind una care nu se bazează pe fapt, susținând că topirea rocilor de la coada obiectului ar fi produs propulsia observată de profesorul de la Harvard.

Loeb acuză conservatorismul oamenilor de știință care nu vor să găsească evidențe ale civilizațiilor extraterestre, deși există un program finanțat de guvernul american.

citește și: DEZVĂLUIRI / Dominic Fritz a lucrat la GIZ Gmbh, agenție a spionajului german. De ce nu lămurește situația?

Înainte de descoperirea reacțiilor ciudate ale OUMUAMUA, Loeb a fost însărcinat să coordoneze proiectul de 100 de milioane de dolari, Breakthrough Starshot, finanțat de Yuri Milner, un miliardar israeliano-rus, al cărui obiectiv este să trimită o flotă de mici sonde numite Starchips pe Alpha Centauri, cea mai apropiată stea de la soare. Acestea vor fi echipate cu camere de vederi care să înregistreze orice semn de viață pe care le-ar putea găsi și să-l transmită centrelor de pe Pământ. Nava spațială ar putea ajunge pe Alpha Centauri între 20 și 30 de ani.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Baronul roșu MOREGA revine la conducerea județului GORJ
“Habemus praefectus! Conducerea națională a USR a validat prima propunere de prefect din partea USR ...