Ai folosit aplicația de îmbătrânit? Ți-ai dat datele personale, PE VECI, unei firme din RUSIA

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT SOCIAL

Aplicația FaceApp, care te îmbătrânește electronic, a devenit virală pe Internet. Rețelele de socializare s-au umplut de poze cu oameni cu riduri, păr grizonat și bărbi albe. Peste 100 de milioane au descărcat programul de smartphone din Google Play, magazinul de aplicații pentru sistemul de operare Android. În partea cealaltă, FaceApp este aplicația numărul 1 în 121 de țări pe  AppStore-ul Apple pentru iOS.

Doar că, toți cei care au utilizat FaceApp și-au dat imaginea feței PE GRATIS firmei care a făcut programul. Iar firma poate să facă tot ce vrea, pe veci, cu fotografiile. Circa 150 de milioane de oameni ar fi folosit până acum FaceApp.

Permisiunea este chiar în condițiile de utilizare ale programului, pe care utilizatorii trebuie să le accepte:

Oferi FaceApp o licență perpetuă, irevocabilă, non-exclusivă, fără drepturi de autor, globală, transferabilă, sublicențiabilă ca să utilizeze, reproducă, modifice, adapteze, publice, traducă, transforme în lucrări derivate, utilizeze public și să afișeze Conținutul Utilizatorului (adică fața) și orice nume, nume de utilizator și orice altă informație oferită în legătură cu Conținutul Utilizatorului (fața), în orice format sau canal media cunoscut acum sau creat mai târziu, fără niciun fel de compensație. 

Când postezi sau distribuit Conținut de Utilizator (fața) pe sau prin serviciul nostru, înțelegi că al tău Conținut de utilizator (fața) și alte informații asociate precum numele de utilizator, locația și poza de profil vor fi vizibile public”. 

Firma care a creat FaceApp, Wireless Labs, este din Rusia. Dar există o fărâmă de speranță. Fondatul FaceApp a declarat pentru Forbes că fotografiile sunt procesate în cloud, majoritatea sunt șterse după 48 de ore și nu sunt transferate în Rusia. De asemenea, rusul a spus că utilizatorii pot cere ștergerea informațiilor private și că firma nu vinde nimic.

De asemenea, teste ale unor programatori independenți au arătat că mare parte din serverele folosite de FaceApp sunt în SUA. Mai precis, sunt utilizate cloud-uri ale Amazon și Google. Totuși, compania rămâne cu dreptul de a face orice dorește cu fotografiile celor 150 de milioane de oameni.

Există șansa ca fața celui care a utilizat FaceApp să apară pe un afiș în Rusia sau pe cutia unui detergent din China. Sau, la fel de bine, poate ajunge la FSB (KGB de acum). Scandalul Cambridge Analytica ne-a arătat că datele noastre pot ajunge oriunde, indiferent pentru ce au fost adunate.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pentru a candida la prezidenţiale, GABRIELEI FIREA pune condiţii
În CEX-ul de marţi la PSD se va lua decizia privind candidatul care va fi ...