Legi tot mai DURE în Europa împotriva discursului URII pe internet

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Adunarea Națională din Franța a adoptat săptămâna trecută, cu o largă majoritate, o propunere legislativă prin care platformele online vor fi obligate să șteargă postările care instigă la ură, relatează DPA. Urmând exemplul Germaniei, proiectul de lege din Franța prevede că rețelele de socializare trebuie să elimine postările ofensatoare în 24 de ore de la momentul în care le sunt sesizate, scrie The Guardian.

Adunarea Națională a aprobat proiectul cu 434 de voturi pentru și 33 împotrivă.

Membrii Camerei inferioare a parlamentului au adoptat cu 434, la 33, legea, care este modelată pe norma juridică germană care a intrat în vigoare anul trecut. Șaizeci și nouă de deputați s-au abținut. Proiectul de lege privind reducerea discursului urii pe internet are ca scop declarat ștergea trollingului rasist.

Site-urile care nu respectă legea și nu elimină conținuturile „evidente de ură” vor putea primi amenzi de până la 1,12 milioane de euro.

Facebook și Youtube se fac că lucrează

Camera Superioară, Senatul, va examina acum legislația și ar putea sugera amendamente.  O serie de companii de tehnologie, precum Facebook și YouTube, au anunțat că în ultimele luni au promovat acțiuni de combatere a violenței. Acestea au direcționat către legistativele europene mai multe apelurile la o reglementare mai dură.

Citește și: VIDEO / Cum arată fața lui DAN ALEXA după croșeul de dreapta al Anei Maria Prodan?

Guvernele occidentale au acuzat platformele online că nu au făcut suficient pentru a elimina discursurile care incită la ură.

Recent, un pistolar din Noua Zeelandă și-a filmat acțiunile teroriste asupra a două moschei cu o cameră video ținută pe cap. Înregistrările au fost multiplicate de milioane de ori, în ciuda eforturilor de a le elimina. În timpul unui summit de la Paris, din luna mai, mai multe voci oficiale ale executivelor europene au cerut înăsprirea legislației împotriva discursurilor urii pe internet.

„Trebuie să protejăm persoanele online, în special cele mai vulnerabile”, a declarat Laetitia Avia, care a elaborat proiectul de lege. Ea a declarat săptămâna trecută că pe adresa parlamentului s-au primit atâtea insulte rasiste pe Twitter, în fiecare zi, de a crezut că sunt probleme tehnice.

Citește și Un prezidențiabil USR vrea ceaușism și erdoganism. Vrea să fie TĂTUCUL țării

Criticii spun că legea dă prea multă putere platformelor de social-media, pe care le face arbitrii libertății de expresie on-line.

Reprezentanții Facebook au pus la îndoială fereastra de timp de 24 de ore pentru eliminarea conținuturilor care incită la ură, spunând că multe postări necesită o analiză atentă și o evaluare juridică extrem de complicată.

continuare pag 2 ––>

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Veste tristă pentru Kovesi și coloana a V-a a Anticorupției. Bohnert candidează!
  O știre difuzată de Radio France International, potrivit căreia candidatul Franței la postul de ...