Senatorii juriști au respins Parteneriatul civil

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Două proiecte privind parteneriatul civil între persoane de același sex au fost respinse, marți, de Comisia Juridică din Senat. Proiectele, inițiate de parlamentari USR, PNL, UDMR, ALDE şi un independent imediat după referendumul pentru familie, s-au ciocnit de senatorii juriști care au motivat că „nu se justifică” și că „soluţia juridică nu rezolvă nimic şi nu răspunde niciunei nevoi sociale”.

Iniţiator al proiectelor, senatorul USR Edward Dircă a declarat că este momentul să se stabilească un cadru concret în ceea ce priveşte parteneriatul civil: „Au fost foarte multe discuţii în spaţiul public, foarte multe frământări a generat acest proiect de lege, dar cred că este momentul să ne asumăm şi să legiferăm, să stabilim un cadru concret în ceea ce priveşte parteneriatul civil”.

Reprezentantul ACCEPT, avocat Romaniţa Iordache, a insistat că dreptul la viaţa de familie a oricărui cuplu trebuie garantat. „Această decizie a fost translatată în dreptul românesc de decizia Curţii Constituţionale 534, care clarifică faptul că o familie de acelaşi sex are dreptul la recunoaşterea şi protejarea dreptului la viaţă de familie la fel ca orice alt cuplu, iar această recunoaştere trebuie realizată fie pe cale legislativă, fie pe cale judecătorească”, a declarat Romaniţa Iordache.

„Din punctul meu de vedere, soluția juridică nu rezolvă nimic, nu răspunde niciunei nevoi sociale, există cadru normativ suficient pentru persoanele care în cuplu, în grup, doresc să stabilească raporturi juridice de natură civilă în ceea ce priveşte succesiunea în caz de deces, statutul de aparţinător în cazuri medicale, exercitarea în comun a drepturilor şi obligaţiilor patrimoniale, astfel încât propunerile legislative nu se justifică”, a precizat senatorul Şerban Nicolae.

Preşedintele Asociaţiei Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor, avocat Marina Ioana Alexandru, a susţinut că Uniunea Europeană nu obligă niciun stat să adopte parteneriatul civil, ci doar recomandă, iar decizia aparține statelor membre raportat la Constituţia fiecărei ţări, la legislaţia internă.

„Prin legiferarea unei asemenea posibilităţi ar urma ca, din punct de vedere legal, instituţia căsătoriei să nu-şi mai găsească utilitatea, pentru că ea se dublează cu acest parteneriat civil. Conform legislaţiei din România, nu pot fi două reglementări care să prevadă acelaşi lucru, în speţă parteneriatul civil şi căsătoria. Ele ar urma să reprezinte aceeaşi instituţie juridică, căsătoria şi familia”, a explicat Marina Ioana Alexandru.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Boeing 737 MAX, interzis deasupra Europei
Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației a hotărât să suspende toate zborurile cu avioane Boeing 737 ...