Ordonanţa împotriva abuzurilor din justiţie trebuie promovată de îndată
Opoziţia n-are puterea de a stopa anunţata OUG privind repunerea în termenul de contestație în anulare pentru toate hotărârile judecătorești pronunțate de complete nelegal constituite. Zona de intelligence, vorba avocatului Toni Neacşu, a publicat într-o obscură publicaţie Politeia.org planul de boicotare a ordonanței: provocarea unui Recurs în interesul legii la ÎCCJ, suspendarea la nivelul instanțelor a aplicării ordonanței, sesizarea de către conducerea ÎCCJ a Curții Constituționale cu un conflict juridic de natură constituțională. Totul sub semnul unui îndemn la nesupunere juridică a judecătorilor: „Judecători, fiti independenți! Nu aplicați OUG-uri neconstituționale!”
Planul de luptă al sistemului preluat cu trâmbiţe şi obuze de vuvuzelele de serviciu
Sigur că publicaţiile de sistem şi televiziunile aservite au preluat ideile “mesianismului de pădure.”
Din disperare au scos din tulumbele istoriei câteva decizii ale Curții Constituționale, o decizie veche CEDO privind România (Brumărescu 1999) și o alta tot de la CEDO privind Bulgaria (Tsanova-Gecheva, 2015).
Danileţii pot să strige adunarea în pădure
De partea cealaltă, ministrul justiției s-a limitat la a da „scurte precizări”, de altfel corecte, pe facebook.
Din juridsprudenţa internaţională se cunoaşte că vinovatul se „bucură” de privilegiul legii celei mai puţin aspre. Că un abuz de justiţie nu se corectează cu un alt abuz. Ci prin îndepărtarea relelor primordiale.
În zadar, danileţii şi răspândacii de poveşti de adormit copiii se agită. Pot să facă plângeri cât în lună şi în stele. Fiecare stat e suveran să-şi corecteze normele fundamentale.
Tensiunea e maximă. Serviciile secrete sunt în situaţia de a pierde cheile de control asupra magistraţilor
Invocatele Decizii CCR şi CEDO nu urmăresc să clarifice unele aspecte ale unor minime reparaţii, ci să pună o nouă presiune pe magistraţi, lucru care dăunează statului de drept şi atentează la independenţa justiţiei.
Tensiunea este maximă. Serviciile secrete sunt în situaţia de a pierde cheile de control asupra magistraţilor. În realitate, spune Neacşu, este nu numai constituțional dar și obligatoriu ca Guvernul, în regim de urgență, să reglementeze remedii pentru încălcările grave și sistematice ale dreptului la un proces echitabil care au avut loc la ÎCCJ începând cu data de 1 februarue 2014.